11 maart 2019 In de media

Dominant Jong Vitesse wint op bezoek bij Spakenburg

Jong Vitesse heeft afgelopen zaterdag drie punten meegenomen naar Arnhem. De ploeg van trainer Joseph Oosting was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en betaalde dit uit door twee keer te scoren en het eigen doel schoon te houden. Lars ten Teije en Hicham Acheffay waren de doelpuntenmakers voor de geel-zwarten.
Jong Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en zorgde ervoor dat de tegenstander weinig had in te brengen. Al vroeg kregen de Vitessenaren hun eerste kans. Lars ten Teije onderschepte de bal en zette met zijn pass aanvoerder Jesse Schuurman één op één met de doelman, maar Schuurman bleef niet koel genoeg en miste deze poging. Tien minuten later was het wel raak. Een ingooi kwam terecht bij Richonell Margaret, hij versnelde en legde de bal vanaf de achterlijn breed. Ten Teije stond op de goede plek en hoefde het leer alleen nog maar binnen te lopen: 0-1. Via Acheffay werd de score voor rust bijna verdubbeld uit een vrije trap, maar hij vond de lat op zijn weg.

In het tweede bedrijf bleef Vitesse de dominante ploeg. Een aanval opgezet via Boyd Lucassen werd uiteindelijk afgerond door Acheffay, die de bal voor een leeg doel kon binnen werken: 0-2. Na ruim een uur spelen kon Spakenburg pas haar eerste kans noteren. Mike Vreekamp schoot na terugleggen door Olaf van der Sande rakelings naast. Het laatste wapenfeit was voor Jong Vitesse. Richie Musaba stuurde invaller Martijn Berden de diepte in, maar Berden vond de vuisten van doelman Leon ter Wielen. Kort hierna werd er afgefloten en stapten de Arnhemmers met een terechte overwinning van het veld af.

Zaterdag 16 maart komt FC Lienden naar Papendal toe. Om 15.30 uur wordt er afgetrapt tegen de huidige nummer zestien van de Tweede Divisie.