21 januari 2018 In de media

Vitesse vergeet zichzelf te belonen in eigen huis tegen SC Heerenveen

Vitesse heeft zichzelf niet weten te belonen met 3 punten in de thuiswedstrijd tegen SC Heereveen. Ondanks een regen aan kansen voor de Arnhemmers eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.
Vitesse oogde sterk in de eerste helft en kreeg al snel een kans via Matt Miazga, hij kopte echter over. Binnen het kwartier wist Vitesse wel op voorsprong te komen. Een harde voorzet van Mount werd in het eigen doel geschoten door Daniel Hoegh. Kort hierna had Tim Matavz een rode kaart moeten krijgen. Hij deelde een klap uit met de elleboogstoot aan Denzel Dumfries. Dumfries had het zwaar te voorduren in de wedstrijd want hij werd later in de tweede helft bij zijn edele delen gegrepen door Miazga.

Er waren genoeg kansen voor de thuisploeg om de voorsprong te vergroten. Mount en Rashica wisten beide niet te scoren. Doordat de 2-0 voor de Arnhemmers uit bleef was het wachten op een Friese gelijkmaker. Een fout van Lassana Faya zorgde vervolgens inderdaad voor de 1-1. Hij verspeelde aan het einde van de eerste helft de bal, Heereveen kon hierdoor omschakelen. Waar Pasveer eerst nog redding bracht lag de bal door een rebound echter toch nog in de goal. Pelle van Amersfoort tekende met een fraaie lob voor de gelijkmaker.

Na de rust nam Vitesse opnieuw het initiatief. Maar weer schortte het aan de afwerking. Ook in de slotfase was dit het kritieke punt, Mitchell van Bergen speelde zichzelf knap vrij maar schoot vervolgens over. Hierna schoot Bruns de bal keihard op de paal en hiermee werd duidelijk dat het geluk ook niet aan Arnhemse zijde te vinden was. De thuisploeg bleef steken op een 1-1 gelijkspel.