18 maart 2017 In de media

PSV boekt magere, maar verdiende thuiszege op Vitesse

PSV heeft op eigen veld een magere, maar verdiende 1-0 overwinning op Vitesse geboekt. De in vorm verkerende Siem de Jong kroonde zich vlak na rust tot matchwinner.
De Eindhovenaren begonnen met Marco van Ginkel én Siem de Jong in de basis en dat ging ten koste van Bart Ramselaar. De omzettingen van Phillip Cocu hadden aanvankelijk niet het gewenste effect.

PSV ging fantasieloos van start en stichtte weinig gevaar. Vitesse stelde daar nauwelijks wat tegenover, waardoor het publiek een saaie eerste helft voorgeschoteld kreeg.

Na rust viel er meer te beleven. Siem de Jong brak met een geplaatst schot in de bovenhoek de ban voor PSV. De aanvallende middenvelder onderstreepte daarmee zijn goede vorm door voor de derde competitiewedstrijd op rij te scoren.

Korte Arnhemse opleving

Vitesse kroop vervolgens uit zijn schulp. Lewis Baker was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn harde schuiver belandde precies in de handen van Jeroen Zoet.

Ondanks de Arnhemse opleving controleerde PSV de wedstrijd en verzuimde de ploeg van Cocu uit te lopen.

Kansen voor PSV

Invaller Jürgen Locadia raakte van 25 meter de paal en doelman Eloy Room redde fraai op een diagonaal schot van Siem de Jong.

De keeper hield ook Marco van Ginkel nog van scoren door de bal met een krachtsinspanning voor de lijn te keren. Daarna speelde PSV het duel rustig uit.