15 mei 2018 In de media

Vitesse toont veerkracht en verslaat FC Utrecht

Vitesse heeft in de eerste finale van de play-offs om Europees voetbal op de valreep een overwinning over de streep getrokken. De Arnhemmers wonnen thuis met 3-2 vs FC Utrecht dankzij doelpunten van Mason Mount, Bryan Linssen en Guram Kashia.
De eerste minuten van de wedstrijd waren voor FC Utrecht. De eerste kansen voor Vitesse bleven uit tot in de elfde minuut. Tim Matavz haalde uit binnen het strafschopgebied van FC Utrecht, maar zag zijn schot uiteenspatten via paal waarna Mount een poging waagde. Ook zijn inzet mocht niet baten want ook zijn schot stuitte op het aluminium.

In de eerste helft was het voornamelijk FC Utrecht dat het spel dirigeerde. De uitploeg opende een aantal keer het vuur op het Arnhems doel, maar steeds was Jeroen Houwen een nuttige sta-in-de-weg. Toch was het Vitesse dat geheel tegen de verhoudingen in op slag van rust op voorsprong kwam. Roy Beerens slingerde in de 42steminuut de bal voor het doel van FC Utrecht-doelman Jensen en vond daar Mount, die hem vogelvrij kon inkoppen: 1-0.

Na rust schommelde het speelbeeld heen en weer en beide ploegen creëerden kansen. Het was FC Utrecht dat als eerste haar kansen benutten. Ruim een kwartier na rust kwamen de Utrechters via Ramon Leeuwin weer volop terug in de wedstrijd. Met een krachtige kopbal kopte de verdediger FC Utrecht langszij: 1-1.

Na de gelijkmaker voerde de uitploeg de druk op de Arnhemse defensie verder op en wederom was het Houwen met puike reddingen die Vitesse behoedde van een achterstand. Niet veel later schudde Vitesse wakker en nam via clubtopscorer Linssen weer de leiding. De vleugelaanvaller zag zijn kans en poeierde de bal snoerhard in de linkerhoek: 2-1.

FC Utrecht stropte daarna nog één keer haar mouwen op en kwam via een afstandsschot van Zakaria Labyad weer naast Vitesse: 2-2.

Vitesse nam geen genoegen met een gelijkspel en toonde veerkracht. De Arnhemmers gooide er nog een slotoffensief uit en ging er in de slotminuten van de wedstrijd alsnog met de overwinning vandoor. Het was aanvoerder Guram Kashia die Vitesse in de dying seconds naar de overwinning kopte.

Zaterdag 19 mei speelt Vitesse de return in Utrecht (20.45 uur).