3 februari 2017 In de media

Effectief Vitesse zet ADO eenvoudig opzij

Vitesse heeft vanavond goede zaken gedaan tegen ADO den Haag. De Arnhemmers wonnen met 0-2 en waren daarmee uiterst effectief. Adnane Tighadouini en Ricky van Wolfswinkel scoorden voor Vitesse dat nog altijd ongeslagen is in 2017.
De Arnhemmers begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd in de Hofstad na de fantastische zeges van vorige week tegen Feyenoord en AZ. En dat Vitesse met vertrouwen speelde bleek wel, want in een tijdsbestek van twee minuten beslisten de mannen van Henk Fraser de wedstrijd. Na een klein half uur spelen schoot Tighadouini de bal hard en laag in de hoek: 0-1. Het was overigens het eerste Arnhemse schot op het vijandelijke doel.

Twee minuten later mocht Kelvin Leerdam door op doelman Setkus en de rechtsback was niet zelfzuchtig maar had oog voor de meegelopen Van Wolfswinkel, die de bal in een leeg doel kon tikken: 0-2. Een lekker moment voor de spits die alweer zijn tiende treffer van de competitie mocht bijschrijven. In het eerste half uur gebeurde er overigens niet gek veel. De Arnhemmers waren dus uiterst effectief.

Henk Fraser had vanavond in het Kyocera Stadion een plaatsje op de bank ingeruimd voor nieuwkomers Kevin Diks en Mukhtar Ali. De twee spelers sloten eerder deze week aan bij de selectie van Vitesse. De andere nieuwkomer, Alexander Büttner, zat nog niet bij de selectie maar speelt morgenmiddag met Jong Vitesse tegen Spakenburg.

In de tweede helft dicteerde Vitesse het spel zonder daarbij veel kansen te creëren. Defensief hadden de Arnhemmers hun zaakjes prima op orde, want het lukte de thuisploeg niet om gevaar te stichten. Na een uur spelen kregen de bezoekers de eerste echte mogelijkheid na de rust, maar het schot van Rashica ging rakelings naast.

ADO bracht een kwartier voor tijd nog wel oud-Vitessenaar Mike Havenaar in de ploeg. Maar de Japanse spits was geen bedreiging voor het sterke duo Maikel van der Werff en Guram Kashia. Vitesse kwam niet meer in de problemen en behaalde zo vrij eenvoudig de drie punten. Door de zege in Den Haag zet Vitesse de sterke lijn voort en blijven de Arnhemmers ongeslagen in 2017.