Vitesse in de media
Zomer van de verbouwing 11/08/2017

Vitesse gaat gewapend het nieuwe voetbalseizoen in. In Arnhem heeft de voorbije maanden een transformatie plaatsgevonden. De Gelderse club is er beter op geworden.

De wens van Henk Fraser is vervuld door Vitesse. De selectie van de Arnhemse club is deze zomer steviger geworden. Robuuster. Beter. De trainer kan de lat daarmee ook hoog leggen in de hoofdstad van Gelderland. Het nieuwe seizoen wekt verwachtingen.

Vitesse heeft de voorbije maanden een transformatie ondergaan. De selectie telt liefst elf nieuwelingen. Daarbij zitten wel twee herintreders: Matt Miazga, voor het tweede jaar gehuurd van Chelsea, en Mukhtar Ali, zelfs gekocht van de Londense club. Maar de wisselingen zijn niets anders dan noodzakelijk. Deze zomer zijn immers ook negen spelers vertrokken uit Arnhem.

Daartoe behoren de huurlingen Adnane Tighadouini, Nathan, Kevin Diks en Lewis Baker. Maar er zijn op de transfermarkt ook miljoenen binnengestroomd door het vertrek van Ricky van Wolfswinkel (naar FC Basel), Marvelous Nakamba (Club Brugge), Yuning Zhang (West Bromwich Albion, uitgeleend aan Werder Bremen) en Valeri Qazaishvili (San José Earthquakes). Bovendien komt er via PSV nog geld binnen van de transfer van Davy Pröpper naar Brighton & Hove Albion. De inkomsten in Arnhem lopen deze zomer doodgewoon naar de 20 miljoen euro.

Het is knap dat Vitesse er vervolgens in de breedte echt beter op is geworden. Achterin is er meer keuze voor Fraser. Op het middenveld eveneens. En er zijn nu twee spitsen: Tim Matavz en Luc Castaignos. Vorig seizoen was de Arnhemse eredivisionist voor succes afhankelijk van Rickygoal.

Vitesse heeft uiteindelijk een goede zomerse verbouwing achter de rug. Thulani Serero, Bryan Linssen, Thomas Bruns en Remko Pasveer zijn erbij gekomen. Geroutineerde jongens. Gearriveerde spelers in de eredivisie. Daarnaast is een viertal huurlingen van Chelsea aangesloten. Talent uit de top van Engeland. De Arnhemse club is klaar voor de start van de competitie, terwijl er ook Europees voetbal wordt gespeeld. Zaterdag staat de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma: thuis tegen NAC, vers gepromoveerd uit de eerste divisie.

Dat moet het begin van een mooi, nieuw voetbaljaar worden in Arnhem.
 

Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl