27 juni 2015 In de media

Zhang Yuning meldt zich komende week in Arnhem

De Chinese spits Zhang Yuning (18), die al diverse malen op proef was, arriveert over enkele dagen in Arnhem.
Hij lijkt de vijfde Vitesse-aanwinst te worden, maar technisch directeur Mohammed Allach wil niet zeg­gen of er transfers aanstaande zijn. „Daarover doe ik nooit mede­delingen,” alsdus de Vitesse-TD in de Gelderlander.

Het Chinese medium Sina-Sports wist begin juni met stellige overtuiging te melden dat Yuning een meerjarig ccontract bij Vitesse gaat tekenen.
 

De 18-jarige Zhang was al twee keer eerder op proef bij Vitesse en maakte een ijzersterke indruk op de technische leiding. De spits geldt als één van de grootste talenten van China en wil graag de voor Chinese voetballer toch zeldzame stap naar Europa zetten om zich verder te kunnen ontwikkelen.

De Arnhemmers hadden zich al eerder willen versterken met Zhang, maar dat was onmogelijk omdat spelers van buiten de Europese Unie pas vanaf hun achttiende verjaardag een contract mogen tekenen in Europa. Inmiddels is het talent 18 en mag hij overstappen naar Europa.

Zhang Yuning lijkt zich in eerste instantie op de beloften van Vitesse te moeten richten, alhoewel sporadisch optreden in het eerste elftal niet moet worden uitgesloten. Het Chinese talent zal de nodige aandacht van de Chinese markt voor Vitesse genereren.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: