23 februari 2015 In de media

Wie kan Vitesse nog stoppen?

Ook FC Twente heeft geen einde kunnen maken aan de imponerende zegereeks van Vitesse. In de Grolsch Veste won de Arnhemse ploeg zondag voor de vijfde keer op rij (1-2) en voor Vitesse komt zelfs de derde plaats weer in zicht.
Vitesse moet zich vooralsnog richten op een plek in de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor plaatsen zich de nummers vier tot en met zeven. Mogelijk is de achtste plaats toereikend, maar dan moet, gerekend naar de huidige stand in de eredivisie, PEC Zwolle de KNVB-beker winnen.

In Enschede rekende Vitesse zondag al af met concurrent FC Twente. Beide ploegen begonnen met 31 punten aan hun onderlinge duel. Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd na doelpunten van Zakharia Labyad (0-1) en José Corona in een 1-1 gelijkspel zou eindigen, maar in blessuretijd zorgde Qazaishvili er toch nog voor dat Vitesse met drie punten huiswaarts keerde.

Zaterdag krijgt Vitesse bezoek van PEC Zwolle. Een Arnhemse zege in Gelredome houdt in dat de ploeg van trainer peter Bosz ook over de Zwollenaren heengaat. Met nog tien speelronden voor de boeg lijken de kaarten in de eredivisie, op de strijd om de titel na, dus nog lang niet geschud. Toont Vitesse vormbehoud, dan is voor de Arnhemse ploeg zelfs de derde plek, die recht geeft op directie plaatsing voor Europees voetbal, nog mogelijk. Die derde plaats wordt nu ingenomen door Feyenoord en AZ, die beide 44 punten hebben. Na de duels met PEC Zwolle en Heracles (7 maart) krijgt Vitesse op vrijdag 13 maart bezoek van AZ. Op de voorlaatste speeldag, op zondag 10 mei, speelt Vitesse in De Kuip nog tegen Feyenoord.
 

Arnhem Sports.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: