24 september 2016 In de media

Wedstrijdverslag Jong Vitesse vs GVVV

Jong Vitesse had zaterdagavond genoeg aan een goede eerste helft om van GVVV te winnen. De Arnhemmers wonnen met 4-1 van club uit Veenendaal. Vooraf stond GVVV tweede op de ranglijst, dus de Arnhemmers pakken belangrijke punten.
Jong Vitesse begon goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Abiola Dauda wist de bal knap te veroveren en omspeelde daarna slim de keeper van GVVV, 1-0.

De bezoekers hadden weinig tijd nodig om een antwoord te geven. Terwijl Michael Tørnes eerst nog een strafschop stopte, maakte GVVV uiteindelijk toch een doelpunt. De verdediging van Jong Vitesse raakt de bal kwijt en daar spelen de bezoekers slim op in, 1-1.

In de twintigste minuut heeft de keeper van de bezoekers de grootste moeite met een indraaiende corner. Hij werkt de bal niet goed genoeg weg en na een schot van Abiola Dauda, kan Kai Koreniuk de bal binnen tikken, 2-1.
Dan is het tijd voor de mooiste goal van de avond. Thomas Oude Kotte ziet Anil Mercan vertrekken en geeft een prachtige pass in de diepte. Als Mercan aan de bal komt, rondt hij het heel fraai af. Hierdoor gaat Jong Vitesse comfortabel de rust in, 3-1.

In de tweede helft hebben de Arnhemmers het lastig. GVVV komt er steeds beter uit en drijft de verdedigers van Jong Vitesse tot het uiterste. Het leidt echter niet tot grote kansen voor de bezoekers. Slechts een paar keer brengt Michael Tørnes knap redding.

In de slotfase komt GVVV met tien man te staan en krijgt Jong Vitesse nog een penalty. Abiola Dauda staat achter de bal en knalt de bal in de linkerhoek, 4-1.