28 maart 2017 In de media

Wedstrijdverslag Jong Vitesse vs AZ (2-2)

Jong Vitesse speelde maandag 27 maart, met 2-2 gelijk tegen koploper Jong AZ. De Alkmaarders hadden een overwinning nodig om zich tot kampioen van de Tweede Divisie te kronen, maar Jong Vitesse stak hier een stokje voor en pakte een belangrijk punt.
Voor de Arnhemmers is deze wedstrijd eveneens belangrijk. Jong Vitesse kan de punten goed gebruiken om uiteindelijk boven de streep te eindigen.
Beide ploegen schuwen het niet om aanvallend en aantrekkelijk voetbal te spelen. In eerste instantie zorgt dit voor een wat rommelige partij, maar na verloop van tijd wordt het een interessante wedstrijd waarin beide ploegen gevaarlijk zijn.

Het is Jong AZ dat de score opent. Na een pass in de ruimte, omspeelt Fernando Lewis van AZ de Arnhemse doelman Houwen en schiet de bal binnen, 0-1.
Lang lijkt het erop dat het scorebord op 0-1 blijft staan en de bezoekers een kampioensfeest kunnen bouwen, maar in de tweede helft dringt Jong Vitesse steeds meer aan. Na een aantal goede kansen krult Alexander Büttner de bal uiteindelijk prachtig in de kruising uit een vrije trap, 1-1.

Slechts drie minuten later knalt Jong AZ speler Robin Schouten de bal snoeihard achter Jong Vitesse doelman Jeroen Houwen. De Alkmaarders vieren het doelpunt uitbundig en lijken niet van plan de voorsprong nog uit handen te geven, 1-2.

Jeroen Houwen houdt de Arnhemmers nog een aantal keer op de been. Eén op één met zijn tegenstander zorgt de doelman ervoor dat Jong AZ de winnende niet maakt.
Hierdoor blijven de Alkmaarders steken op twee doelpunten en heeft Jong Vitesse de kans om terug te komen. Dit gebeurt dan ook als Arshak Koryan een voorzet van Alexander Büttner binnen kopt. Zo pakt Jong Vitesse een belangrijk punt in de strijd om lijfsbehoud, 2-2.

Jong Vitesse vs Jong AZ
0-1 ’38 Fernando Lewis
1-1 ’83 Alexander Büttner
1-2 ’86 Robin Schouten
2-2 ‘90+ Arshak Koryan

Jong Vitesse
Houwen, Lelieveld, Oude Kotte, Najah, Faye, Osman, Calor ('61 Klein Holte), Koryan, Daniel ('70 Agrafiotis), Fortes ('81 Gouw), Büttner
Jong AZ
Olij, Hatzidiakos, Van der Linden, Springer, Hoedemakers ('82 Kurban), Bijleveld, Fernando, Stengs, Regeling, Sakirovski ('78 Doodeman), Schouten

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: