15 augustus 2014 In de media

Vytas debuteert tegen Vitesse

Vitesse hield zondag een wrange nasmaak over aan het verloren duel met Ajax (4-1). De uitslag deed een afrekening vermoeden, maar Vitesse was nauwelijks minder dan Ajax.
De Arnhemmers gaan morgen tegen SC Cambuur dan ook met dezelfde instelling het veld en hopen dit keer op een positieve uitslag. 'We gaan vanaf de eerste minuut vol voor de winst', zo blikte trainer Peter Bosz vooruit.

Bosz zat vorige week zaterdag op de tribune in Leeuwarden toen Cambuur in eigen huis FC Twente op 1-1 hield. 'Cambuur is niet meer een elftal dat net gepromoveerd is', oordeelde Bosz. 'Ze zijn weer een jaar verder en ik vind het een volwassen en volwaardige eredivisieploeg. Er staat een goed team en daar kun je moeilijk van winnen. Aan ons de taak om dat wel te doen en dat zijn we in eigen huis ook verplicht.'

Cambuur
Trainer Henk de Jong van Cambuur vindt ook dat Vitesse op voorhand de favoriet is, maar gaat daarom niet naar Arnhem om de schade te beperken. 'Vitesse is echt een uitstekende pleog. Ze zijn dan ook de duidelijke favoriet, maar wij hebben ook een goede ploeg en zijn niet bang. Zoals in elke uitwedstrijd gaan we ook naar Arnhem om te winnen.'

SC Cambuur moet het nog altijd doen zonder de van blessures herstellende aanvallers Daniël de Ridder en Furdjel Narsingh. De deze week aangekochte Litouwer Vytautas Andriuskevicius start in de basis. 'Vytas is enorm gretig en zeer gedreven. Hij kan zomaar eens uitgroeien tot een publiekslieveling hier in Leeuwarden', aldus De Jong.
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: