18 oktober 2014 In de media

Voorbeschouwing Willem II vs Vitesse, zaterdag 18 oktober, 18:30 uur

Na een weekend competitieonderbreking voor interlandvoetbal, reist Vitesse zaterdag naar Tilburg voor een vroeg avondduel tegen promovendus Willem II.
Voor vele supporters heeft de wedstrijd van dit weekend lang op zich laten wachten, na twee ruime overwinningen lijkt de ploeg in een goede flow en dus is het vervolg zeker iets om naar uit te kijken. Bijna 300 supporters reizen zaterdag mee naar Tilburg om het geel-zwart te ondersteunen.

Hét nieuws voor deze speelronde is dat Davy Pröpper weer volledig fit is en weer zal starten in de basis. Hij neemt de plaats van Vako Qazaishvili over, die ondanks zijn goede prestaties in de recente wedstrijden nu weer op de bank zit. Verder zijn er geen wijzigingen in het elftal te verwachten.
 
De seizoenstart van Willem II
Na acht gespeelde wedstrijden staat Willem II met 12 punten op de achtste plaats van de Eredivisie. De ploeg van Jurgen Streppel won de helft van de wedstrijden en verloor de andere helft: er wordt gespeeld op alles of niets. Thuis gaat dit de ploeg beter af dan uit, want drie van de overwinningen werden in eigen stadion behaald, tegen AZ, NAC en Heerenveen. Alleen PSV was te sterk in het Koning Willem II-stadion, nog in de eerste speelronde van het seizoen.

Uit werd gewonnen van Feyenoord, terwijl geen punten behaald werden bij Utrecht, Go Ahead en Groningen. Opvallend was daarnaast de uitschakeling in de KNVB beker bij de amateurs van Deltasport Vlaardingen uit de Eerste klasse.

Thuis is het doelsaldo +3 (8 voor, 5 tegen), en uit is het saldo -2 (3 voor, 5 tegen). Er is nog geen uitgesproken topscorer, want alleen Bruno Andrade wist met twee treffers meer dan eens te scoren.
 
Vitesse uit tegen Willem II

Vitesse en Willem II troffen elkaar in 24 eerdere seizoenen van de Eredivisie. In de uitwedstrijden won Vitesse 10 keer, acht keer werden de punten gedeeld en slechts zes wedstrijden leverden geen punten op. Vitesse scoorde met 44 treffers bijna twee doelpunten per wedstrijd, tegenover 30 doelpunten van de Tilburgers.
In de laatste onderlinge duels, in het seizoen 2012/’13, won Vitesse de uitwedstrijd met 2-0 door doelpunten van Jonathan Reis. Thuis werd dat seizoen gewonnen met 3-1 door treffers van Havenaar, Bony en Van Ginkel.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreken Guram Kashia, Zakaria Labyad, Josh McEachran en Renato Ibarra vanwege (de nasleep van) blessures. Er zijn geen schorsingen.
Bij de tegenstander ontbreekt Tim Cornelisse vanwege een blessure.
 
Willem II – Vitesse, uitwedstrijd in de Eredivisie:
* 24 wedstrijden: 10x winst, 8x gelijkspel, 6x verlies.
* Laatste winst: seizoen 2012/’13, 0-2.
* Grootste winst: seizoen 1995/’96, 0-5.
* Gelijkspel: 3x 0-0, 4x 1-1, 1x 2-2.
* Laatste verlies: seizoen 2010/’11, 1-0.
* Grootste verlies: seizoen 2007/’08, 4-0.
* Eerste editie: 2 maart 1980, 0-0.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 1,83.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 1,25.
  
Zaterdag 18 oktober 2014, 18:30 uur, Koning Willem II-stadion te Tilburg: Willem II – Vitesse, de 9e speelronde van het Eredivisieseizoen 2014/’15.
Scheidsrechter: Pieter Vink; assistent-scheidsrechters: Geutjes en Siebert; vierde official: Van den Heuvel.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: