28 september 2013 In de media

Voorbeschouwing NEC – Vitesse, zondag 29 september, 12:30 uur

Nadat Vitesse vorige week thuis tegen de koploper van de Eredivisie speelde, is dit weekend de nummer laatst de tegenstander in een uit-duel.
Maar of je als Vitesse-supporter nu met een echt derby-gevoel naar deze wedstrijd toeleeft, of dat je deze toch meer als reguliere competitieronde beschouwt, het lijkt er in elk geval op dat de stand even niet ter zake doet.
 
Voor de volledigheid: NEC behaalde in zeven wedstrijden vier punten en staat daardoor op de 18e plaats met een doelsaldo van -12 (9 voor, 21 tegen). De vier punten werden behaald door gelijkspel tegen RKC, NAC, Feyenoord en ADO; daarvoor werd dit seizoen nog verloren van Groningen, PSV en PEC. In totaal werd in de laatste 17 competitieronden niet meer gewonnen, daarvoor werd Willem II als laatste met 2-3 verslagen.
Vanwege de teleurstellende resultaten moest trainer Alex Pastoor aan het begin van dit seizoen vertrekken; Anton Janssen werd zijn vervanger.
 
In de 25 gespeelde Eredivisie-duels tussen Vitesse en NEC, wist het Geel-Zwart acht keer winnend van het vreemde veld te stappen, twee maal werden de punten gedeeld. In de periode van 1989 tot en met 1997 wist Vitesse alle wedstrijden te winnen. Daarnaast werden in recente jaren ook twee van de drie Play-off uitwedstrijden om Europees voetbal nog winnend afgesloten.
 
In het afgelopen seizoen werd uit met 2-1 verloren en thuis met 4-1 gewonnen. De laatste doelpuntenmaker aan Vitesse-zijde is Mike Havenaar, hij scoorde de gelijkmaker in de uitwedstrijd op 3 februari van dit jaar. Eerder waren uit de huidige selectie ook Kashia, Chanturia, Reis (namens PSV) en Janssen (namens Ajax) al eens trefzeker.
 
Met het aansluiten van Christian Atsu deze week is de selectie van Vitesse compleet. De laatste training is zaterdag om 12:30 uur op Papendal.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreekt Jonathan Reis bij de wedstrijdselectie omdat hij nog steeds disciplinair geschorst is door Bosz; Giorgi Chanturia moet ondertussen nog drie wedstrijden van zijn “Russische” schorsing uitzitten. Sam Hutchinson lijkt nog niet volledig fit te zijn, al speelde hij deze week wel voor Jong Vitesse.
Bij de tegenstander ontbreken Søren Rieks, Daan Disveld, Tobias Haitz en Bahnou Diarra vanwege blessures, daarnaast is ook de deelname van Michael Higdon nog onzeker.
 
Zondag 29 september 2013, 12:30 uur, Goffertstadion te Nijmegen: NEC – Vitesse, de achtste speelronde van het Eredivisieseizoen 2013/’14.
Scheidsrechter: Pol van Boekel; assistent-scheidsrechters: Diks en Olde Olthof; vierde official: Higler.
 
 
Supportersvereniging Vitesse/o.a. VI.nl, DG, stats.sv-vitesse.nl, soccerway.com

Hoofdsponsor: