27 juni 2017 In de media

VitesseWerkt voor Statushouders van start

De kick off van het unieke project Vitesse Werkt! voor Statushouders vond afgelopen maandag plaats in GelreDome.
Vijftien heren uit Eritrea worden in een jaar tijd klaargestoomd voor een betaalde baan of een studie.

Onder toeziend oog van Gerrie Elfrink (Wethouder wonen, sport, Arnhem Centraal, Rijnboog), Wim Ludeke en Niek Huisma (bestuursleden Vitesse Betrokken) volgden de mannen met veel interesse de scholingsbijeenkomst van Visie op Arbeid. Tijdens de bijeenkomsten werd er gekeken naar wat voor werk de deelnemers willen gaan doen en wat er nodig is om dit te realiseren.

Na de scholingsbijeenkomst werden de voetbalvelden van het naastgelegen MASV opgezocht. Hier werd de aftrap van het project op symbolische wijze verricht door Gerrie Elfrink, Niek Huisma en Kewani Tesfalem, één van de heren uit Eritrea.  

Over Vitesse Werkt! voor Statushouders
Vitesse Werkt! is het re-integratie programma van Vitesse Betrokken. Het programma richt zich op Eritrese mannen van 18 tot en met 40 jaar met een bijstands- of Wajonguitkering (UWV) en heeft als doel om de deelnemers middels een voetbaltraject klaar te stomen voor een betaalde baan of studie.

Een jaar lang wordt er tweemaal per week getraind bij voetbalvereniging MASV. Voetbal leent zich uitstekend voor deze doelgroep, omdat veel aspecten van voetballen in teamverband ook raakvlakken hebben met werken op de werkvloer.

Aansluitend op de voetbaltrainingen krijgen de deelnemers scholing op gebied van solliciteren, netwerken en een realistisch zelfbeeld. Vitesse en Visie op Arbeid zetten zich in om via hun netwerk de deelnemers te plaatsen. Na deelname aan het project worden de deelnemers nog een jaar begeleid.
 

image
Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: