Vitesse in de media
Vitesse vernoemt Zuid-tribune naar Theo Bos 26/07/2012

Theo Bos is door Vitesse op een speciale wijze geëerd. De Arnhemse club vernoemde de Zuidtribune naar de ernstig zieke trainer.

Bos kampt met alvleesklierkanker en stopte onlangs met zijn werkzaamheden bij FC Dordrecht. Bos was in het vereleden als speler, assistent- en hoofdtrainer ook actief voor Vitesse en de club is zijn onvoorwaardelijke inzet nog niet vergeten.

Voorafgaand aan het duel tussen Vitesse en Lokomotiv Plovdiv maakte de club bekend dat de Zuidtribune de naam van Theo Bos voortaan zal dragen. Bos richt zich momenteel volledig op de strijd tegen de ernstige ziekte.

Klik HIER voor video van EredivisieLive 


Theo Bos krijgt zijn eigen tribune

Vitesse verandert de naam van de Zuid-tribune, waar de fanatieke aanhang is gehuisvest, in de Theo Bos tribune. Bos is een icoon van de club en kwam meer dan 20 jaar uit voor Vitesse. Ook was hij er trainer.

Arnhemmer Bos werd onlangs getroffen door alvleesklierkanker. Hij begon dit seizoen nog wel als trainer van FC Dordrecht, maar moest door de ziekte stoppen met werken.

Ook de andere tribunes krijgen namen van Vitesse-helden uit het verleden. Just Göbel, Charly Bosveld en Bert Jacobs.

Een kwartier voor aanvang van de wedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv zong de harde kern van de Vitesse-supporters hun geliefde Theo Bos al luidkeels toe. Bestuurslid Jan Snellenburg maakte uiteindelijk de naam van de nieuwe zuid-tribune officieel bekend in het stadion.


Bron: Goal / Omroep Gelderland TxT Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl