12 januari 2013 In de media

Vitesse vangt ook bot bij De Graafschap

Vitesse heeft tevergeefs geprobeerd om het door de KNVB verboden bekerduel thuis tegen Ajax in Doetinchem te laten spelen. De voorkeur van Vitesse gaat uit naar het stadion van De Graafschap.
Eerder klopte Vitesse aan in Enschede, maar FC Twente wil zijn veld niet te veel belasten.

De Graafschap heeft echter besloten niet mee te werken omdat een dag later het competitieduel met Almere City wordt gespeeld. Ook burgemeester Kaiser van Doetinchem ziet het volgens directeur Henk Bloemers van De Graafschap "helemaal niet zitten" om op 31 janari supporters van Vitesse en Ajax te ontvangen.

Stadion van Willem II

Vitesse probeert er nu alles aan te doen om het bekerduel in de kwartfinales in Tilburg bij Willem II te spelen. Een eventuele andere optie voor de Arnhemse club is het stadion van PEC Zwolle of NAC Breda. Het bekerduel kan niet in Gelredome afgewerkt worden omdat voor 31 januari het dancefeest Hard Bass op de kalender staat. Dat evenement stond al eerder gepland. Vitesse moet nu voor 21 januari een oplossing hebben gevonden. Lukt dat niet gaat Ajax vrijwel zeker automatisch door in het bekertoernooi.

Dramatisch voor supporters

Trainer Fred Rutten toonde zich de afgelopen week op het trainingsweek van Vitesse in Spanje verbolgen over het besluit van de KNVB om de wedstrijd tegen Ajax op 31 januari te plannen. "Maar het is vooral dramatisch voor onze supporters. Je ontneemt ze een prachtige wedstrijd in ons eigen stadion."

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: