9 augustus 2011 In de media

Vitesse kan komst Servisch toptalent definitief vergeten

Als Vitesse nog enige hoop had op de komst van Radosav Petrovic, is die nu verdwenen. Blackburn Rovers maakt dinsdag via de officiële clubwebsite bekend dat het de middenvelder uit Servië heeft aangetrokken.

Eind vorige maand sprak Ted van Leeuwen namens Vitesse al de verwachting uit dat Petrovic niet meer zou komen. Nu is die kans voorgoed verkeken.

Eind juni kwam uit dat Vitesse druk bezig was met Petrovic. De 22-jarige middenvelder speelde toen nog voor Partizan Belgrado, dat de laatste drie seizoenen telkens de landstitel voor zich wist op te eisen. Petrovic speelde sinds zijn debuut in 2008 in totaal zeventig wedstrijden en was daarin goed voor zeventien goals. Ook deed hij de nodige ervaring in Europa op; afgelopen seizoen nog nam Partizan deel aan de Champions League.

Al met al leek Vitesse bezig te zijn met een topper, maar de Arnhemse club kwam helaas bedrogen uit. De hoge financiële eisen van Petrovic waren de Eredivisionist te gortig en al snel kwam Blackburn Rovers tussenbeide met een aannemelijk beter bod. Daarna verdween Vitesse steeds meer naar de achtergrond voor Petrovic, die ook nog kort op interesse van AS Roma mocht rekenen. The Rovers laten nu weten dat zij de international hebben gecontracteerd. De transfersom die voor hem betaald wordt, is nog niet bekend.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: