11 januari 2013 In de media

Vitesse heeft niemand die met succes kan lobbyen in Zeist

Vitesse speelt deze vrijdag in Orihue­la Costa tegen Mouloudia uit Alge­rije de tweede oefenpartij tijdens het trainingskamp in Spanje.
Mis­schien vliegt clubbaas Merab Jordania nog even over voor de wedstrijd. De eigenaar van Vitesse is deze week nog niet aan de Costa Blanca gesignaleerd.

Dat was vorig jaar wel anders, toen Vitesse op trainingsstage was in Cyprus. De Georgiër was tien dagen present en volgde de verrich­tingen van de voetballers nauwgezet. Hij invi­teerde zijn adviseur Marcell Ham, die enkele dagen aanschoof. Jorgos Zagkotsis, eigenaar van het Griekse toprestaurant Delphi in Arn­hem en een bevriende relatie van Jordania, ook hij kwam een paar daagjes langs. En naast enkele bestuursleden was ook Erwin Kasa­kowski aanwezig. Hij is inmiddels officieel de algemeen directeur van Vitesse en net als Jor­dania is hij nog niet op het trainingskamp in Spanje geweest. De top van de club is er dus niet. Er wordt hier goed en pittig getraind door Vitesse, maar ik vind het wel jammer dat de grote kanonnen van de club ontbreken. Zonder hen is het plaatje simpelweg niet af.

De clubleiding heeft dezer dagen genoeg aan het hoofd. Met verbazing heb ik de berichtge­ving gevolgd over de problemen rond de be­kerwedstrijd Vitesse-Ajax. Volgens mij is de oplossing vrij simpel: het bekerduel van de donderdag naar de dinsdag en de competitie­wedstrijd tussen beide clubs van de zondag naar de zaterdag. Dat laatste is lastig, aange­zien het een risicowedstrijd betreft. Maar met een beetje goede wil van alle betrokken par­tijen is daar wel uit te komen.

Daarin schuilt volgens mij het grootste pro­bleem. Ik kan me niet aan de indruk onttrek­ken dat de KNVB probeert Vitesse een hak te zetten. Opperbobo Bert van Oostveen haalde onlangs uit het niets in een interview hard uit naar Vitesse. Hij plaatste vraagtekens bij de fi­nanciële constructie bij de Arnhemse club, ter­wijl de KNVB die na de entree van Jordania na uitgebreid onderzoek nog had goedgekeurd. Dat is op zijn minst opvallend.

In het politieke spel rond de bekerwedstrijd wordt nu duidelijk dat Vitesse geen ingang heeft bij de KNVB. Jordania en Kasakowski hebben uitstekende contacten bij de UEFA.

Maar uit het gehannes rond Vitesse-Ajax blijkt dat de Arnhemse club niemand heeft die met succes kan lobbyen in Zeist.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: