11 juli 2011 In de media

Vitesse en FC Oss oefenen tegen elkaar bij De Merino’s

Sportpark De Groene Velden is zaterdag 23 juli het decor van een bijzondere oefenwedstrijd. Niet De Merino’s neemt het op tegen een grote tegenstander, maar twee bekende namen uit de voetbalwereld zijn te bewonderen op het sportpark.

Hoofdsponsor Introbouw Veenendaal is er in geslaagd eredivisieclub Vitesse tegen promovendus naar de Jupiler League FC Oss te laten voetballen. ,,Een mooi affiche, Vitesse is natuurlijk een grote naam in de Nederlandse voetbalwereld”, vertelt directeur Dries van der Klift vol trots.

Omdat de hoofdsponsor van De Merino’s beschikt over enkele business-seats bij de Arnhemse club waren de contacten snel gelegd. ,,Wij zijn destijds uitgenodigd voor de jaarlijkse haringparty. Tijdens deze bijeenkomst werd er een wedstrijd van Vitesse geveild. Dit sprak mij direct aan en we hebben met succes op deze wedstrijd geboden. Het is toch een hele eer om een club als Vitesse op sportpark De Groene Velden te mogen ontvangen.”

Regioteam
Nadat de wedstrijd was binnengehaald kon de zoektocht naar een geschikte tegenstander gestart worden. Een wedstrijd tegen De Merino’s viel direct af, legt Van der Klift uit. ,,Een eis bij het binnenhalen van de wedstrijd was dat Vitesse wel tegen een elftal moest spelen van een relatief hoog niveau. De Merino’s komt uit in de eerste klasse en viel daardoor helaas af. Daar komt ook bij dat veel spelers van het eerste elftal op 23 juli nog op vakantie zijn.”

Omdat de eerste optie afviel moest er gezocht worden naar andere mogelijkheden. ,,De beste spelers uit Veenendaal in één team tegen Vitesse, dat leek ons wel wat. Helaas kon het plan om een regioteam samen te stellen snel van tafel geveegd worden. Clubs als DOVO en GVVV spelen aankomend seizoen op hoog niveau en beginnen daardoor al vroeg met de voorbereiding. Daarna hebben we FC Oss benaderd en die waren direct enthousiast. En zeg nu zelf, voor een voetballiefhebber is FC Oss-Vitesse een mooier affiche dan De Merino’s-Vitesse.”

Entourage
Op de wedstrijddag zelf hoopt Van der Klift op stralend weer. ,,Dat zou een win-win situatie voor iedereen zijn. De spelers hebben lekkere tempraturen en de kans op nog meer toeschouwers groeit daardoor.” Hoeveel publiek er zou zijn durft de hoofdsponsor van De Merino’s niet te zeggen. ,,Dat weet je nooit van tevoren maar wij hopen rond de 1500 mensen te mogen verwelkomen op het sportpark. Dat zal mooi zijn, niet alleen voor de entourage maar ook voor de clubkas van De Merino’s.”

Alles is er aan gelegen om er een mooie middag van te maken. ,,We hebben contact gehad met de politie uit Arnhem, Oss en Veenendaal. Beide ploegen nemen hun eigen stewards mee, ze kennen de eigen supporters het best natuurlijk. Het moet een mooie middag worden. Niet alleen voor De Merino’s, maar voor heel Veenendaal en omstreken”, sluit Van der Klift af.

In de kantine van De Merino’s is donderdag 21 en vrijdag 22 juli voorverkoop van kaarten. Een entreebewijs kost dan 7,50 euro. Op de wedstrijddag zelf kost een entreebewijs 10 euro. De wedstrijd begint zaterdag 23 juli om 17.00 uur.

Locatie: Sportpark De Groene Velden, Wageningselaan 5, Veenendaal
Start datum/tijd: 23-07-2011 17.00

Toposs

Hoofdsponsor: