17 januari 2011 In de media

Vitesse aast op Kevin De Bruyne

Vitesse heeft zijn zinnen gezet op de Belgische middenvelder Kevin De Bruyne. Dat heeft eigenaar Merab Jordania zondagavond in Turkije bevestigd.


De Bruyne speelt nu voor Racing Genk dat ook op trainingskamp is in Belek.

Jordania noemt de 21-jarige De Bruyne een "fantastische speler" die zowel links als rechts op het middenveld kan spelen en aanvallend is ingesteld. Tegen Kayserispor maakte De Bruyne zondag volgens oud-Ajax speler Shota Arveladze, een vriend van Jordania, een uitstekende indruk. Ook Chelsea zou verregaande interesse hebben voor de international van de Rode Duivels.

Afgelopen zomer had Vitesse de technisch begaafde De Bruyne ook al in het vizier. Eerder deze winterstop kwam de club van Jordania tot overeenstemming met de Japanner Yasuda en de Spaanse spelers Lopez en Riverola. De komst van de Nigeriaanse vleugelspits Babangida is zo goed als zeker. Hij wordt waarschijnlijk eerst voor een half jaar vastgelegd. 


De Bruyne: "Mik hoger dan Belgische competitie"  - 01-05-2010

Kevin De Bruyne is dit seizoen een revelatie bij Genk. De 18-jarige middenvelder blijft rustig bij alle aandacht, maar droomt toch van het buitenland. Trainer Frank Vercauteren denkt dat De Bruyne beter nog even bij Genk blijft. 

"Alleen bij absurd bod praten over De Bruyne"
"Ik blijf gewoon mezelf, ik ga niet zweven. Ik weet goed wat ik kan en wat ik niet kan. Op verdedigend vlak moet ik me beter leren positioneren, maar dat heeft ook met ervaring te maken. In duels kom ik ook nog wat spieren tekort", vertelt Kevin De Bruyne in Studio 1.

Belga "Over dit seizoen ben ik redelijk tevreden, ik heb een goed seizoen gehad. Ik heb veel minuten gespeeld, dat had ik nooit gedacht. Hoe meer ik speel, hoe beter ik ben", zegt De Bruyne.

Kevin De Bruyne heeft met zijn sterke prestaties de interesse van de topclubs gewekt. Anderlecht en Standard zouden een oogje hebben op de middenvelder.

"Ik denk daar helemaal niet aan, ik heb nog met niemand gesproken. Of ik weg wil? Dat weet ik niet", zucht De Bruyne in Studio 1.

"Ik wil alleen spelen, dat is belangrijk op mijn leeftijd. Ik mik wel hoger dan de Belgische competitie. Hier ligt de nadruk op organisatie, in andere landen wordt meer gevoetbald."

"Ik heb Engelse familie, dus ik hou wel van de Premier League. Maar Nederland of Spanje zou mij wel beter liggen."

Genk-trainer Frank Vercauteren denkt dat Kevin De Bruyne beter nog even zou blijven. "Als hij nu vertrekt, slaat hij etappes over. Het zou zijn progressie niet versnellen, integendeel. Ik denk dat hij op die manier een deel van zijn potentieel onaangeroerd zou laten", zegt Vercauteren in Studio 1.


"Alleen bij absurd bod praten over De Bruyne"  - 22-04-2010

Racing Genk is niet van plan om zijn goudhaantje Kevin De Bruyne zomaar te laten gaan. "Alleen bij een absurd bod zijn wij bereid om te praten", reageert Genk op de interesse van Anderlecht.

Racing Genk
Kevin De Bruyne (18) heeft in Genk nog een contract tot 2013, maar trekt met zijn sterke prestaties de aandacht van onder meer Anderlecht. "Maar wij rekenen op op hem voor volgend seizoen", stelt Dirk Degraen, algemeen directeur van Genk, in Het Laatste Nieuws.

"Wij zullen hem niet zomaar laten gaan. Alleen bij een absurd bod zijn wij bereid om te praten", klinkt het. "En voorlopig hebben we zo nog geen bod ontvangen."

Anderlecht zou, na Arsenal en Rijsel, ook een oog op Dennis Praet (15) hebben laten vallen. "Maar wij gaan eerstdaags ook nog eens praten met Praet", zegt Degraen over de jonge nummer 10.

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: