25 september 2014 In de media

Vitesse zonder Kashia en Labyad naar Dordrecht

Vitesse neemt het zaterdag zonder Guram Kashia en Zakaria Labyad op tegen FC Dordrecht. Voor het van een blessure herstellende tweetal komt het competitieduel aan de Krommedijk nog te vroeg.
Aanvoerder Kashia brak twee weken geleden tijdens de ontmoeting met Excelsior zijn kleine teen. De mandekker meldde zich vandaag voor het eerst weer op het trainingsveld om een individuele sessie af te werken. Zo ver is teamgenoot Labyad nog niet. Door een verrekking in de hamstring bekeek ook de vleugelaanvaller dinsdag in Noordwijkerhout het moeizaam gewonnen bekerduel met VVSB (1-2) vanuit de tribune.

Ook tegen FC Dordrecht ontbreekt het duo in de wedstrijdselectie van Vitesse, weet trainer Peter Bosz. 'Die wedstrijd komt nog te vroeg. Het is moeilijk in te schatten wanneer ze weer fit zijn. Een gebroken kleine teen klinkt onschuldig, maar ik weet uit ervaring dat je er best lang zoet mee kunt zijn. In het geval van Guram hebben we nog het geluk dat het om een mooie breuk gaat. Daardoor zal het normaal gesproken niet al  te lang meer duren.'  

Leerdam Naast Kashia en Labyad was ook Kelvin Leerdam dinsdag niet van de partij tegen VVSB. De middenvelder werd gespaard door Bosz en zal zaterdag ondanks een paar gekneusde ribben aan de Krommedijk terugkeren in de basisopstelling van Vitesse. De middenvelder, die vorig seizoen als rechtsback acht keer trefzeker was in de Eredivisie, wacht deze jaargang nog altijd op zijn eerste competitietreffer. Tegen sc Heerenveen kreeg hij daar meer dan eens de kans toe. Leerdam miste andermaal in kansrijke positie en Vitesse verspeelde uiteindelijk twee punten tegen de Friezen.

Bosz weet dat scoren een groot probleem is geworden voor zijn elftal, maar maakt zich om het rendement van zijn rechtshalf nog geen zorgen. 'Het zit hem nu even tegen, maar hij gaat er nog genoeg maken. Bij Kelvin maak ik mij daar niet druk over.'
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: