24 april 2015 In de media

Vitesse ziet ‘Europees toetje’ wegebben

Vitesse heeft verzaakt de druk op Feyenoord op te voeren. Door een late goal van Michiel Kramer pakte ADO Den Haag, dat lijfsbehoud veiligstelde, de volle mep: 1-0
ADO begon in het eigen Kyocera Stadion sterk aan de wedstrijd. Vitesse kwam een paar keer met de schrik vrij. Kevin Jansen stichtte namens de thuisploeg het eerste grote gevaar. De middenvelder kapte een Vitesse-speler uit en zijn schot vloog richting de bovenhoek. Doelman Eloy Room bracht spectaculair redding.

Afgekeurde goals
Na twintig minuten leken de Hagenezen alsnog toe te slaan. Bij een vrije trap van Roland Alberg kopte Michiel Kramer raak in de verre hoek. Maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter vanwege buitenspel. In de herhaling is te zien dat Kramer misschien centimeters over de lijn staat opgesteld. Een twijfelgeval!

Vijf minuten na het afgekeurde doelpunt, kreeg Vitesse te maken met eenzelfde situatie. Een voorzet van Vitesse-back Kevin Diks kwam niet bij Uros Đurđević, die in buitenspelpositie stond, maar wel bij ADO-back Dion Malone. Het leder ging vloog via de kruin van Malone in de verre hoek, maar ook deze goal werd afgekeurd.

De vermakelijke eerste helft eindigde mede door de scheidsrechter doelpuntloos. In de rust ging er een brandalarm af op de vijfde etage. Al vrij snel werd duidelijk dat het een loos alarm was, maar de spelers verschenen vijf minuten later dan gepland aan de aftrap voor de tweede helft.

'Arnhems kwartiertje'
Na de rust was het wedderom ADO dat gevaarlijker startte. Een schot van Alberg vloog maar net over het Vitesse-doel en een kopbal van Vito Wormgoor wist Room niet genoeg te verrassen. Een doelpunt bleef uit en in het zogenaamde 'Haags kwartiertje' was het de thuisploeg die werd teruggedrongen.

Zo'n tien minuten voor tijd kreeg Vitesse een gigantische kans. Een afvallende bal werd in eerste instantie door Pröpper op de keeper geschoten en in tweede instantie schoot Jan-Arie van der Heijden in alle vrijheid van dichtbij naast. Vitesse scoorde niet en vijf minuten voor tijd lag de bal aan de andere kant in het netje.

Kramer doet het
Eindelijk werd de ban gebroken en ADO-spits Kramer kroonde zich tot matchwinner. Een verre uittrap van doelman Martin Hansen werd verkeer ingeschat door verdediger Guram Kashia, waardoor Kramer de bal op kon pikken, Room kon omspelen en vanuit een moeilijke hoek raak kon schieten: 1-0.