28 oktober 2014 In de media

Vitesse zet Dordrecht met klein verschil opzij

Vitesse zit later deze week in de kokers bij de loting van de KNVB Beker. De Arnhemmers schakelden dinsdagavond FC Dordrecht uit.
Een maand geleden won Vitesse in de Eredivisie nog met 2-6 bij Dordrecht, maar dit keer moest de thuisploeg met minder genoegen nemen. In de Gelredome waren de betere kansen vanaf het begin wel voor Vitesse. Het team van coach Peter Bosz miste echter de scherpte in de afronding.

Vitesse vond bovendien meerdere keren doelman Filip Kurto op zijn weg. Toch werd het vlak voor de pauze 1-0. Na een overtreding op Denys Oliinyk verdween de bal op de penaltystip. Marko Vejinovic, die afgelopen weekend nog scoorde met een fraaie vrije trap, liet dit buitenkansje niet onbenut.

Twee hoofdrolspelers
Ook na de pauze zorgden Oliinyk en Vejinovic voor het meeste gevaar. Eerstgenoemde schoot aan het begin van de tweede helft hard tegen de paal, nadat Kurto een schot van Vejinovic keerde. Negen minuten voor tijd zorgde een combinatie tussen het tweetal er wel voor dat Oliinyk de 2-0 kon maken.

FC Dordrecht gaf niet op en via Ricky van Haaren kwamen de bezoekers twee minuten later terug in de wedstrijd. Verder dan 2-1 kwam het team van trainer Ernie Brandts echter niet.