15 januari 2017 In de media

Vitesse wint, maar verliest Baker

Vitesse heeft het Eredivisie-seizoen hervat met een uitstekende zege op FC Twente.
De rode kaart van Lewis Baker was een smet op het resultaat.Vitesse liet vanaf de eerste minuut duidelijk merken dat het voor de zege ging. FC Twente. Dat uitte zich ook al snel in de score. Ricky van Wolfswinkel bediende Baker met een kopbal, die vervolgens hard binnenschoot.

Met dank aan Milot Rashica liep Vitesse vlak voor en vlak na de rust uit. De aanvaller bediende eerst Ricky van Wolfswinkel en ging even later zelf alleen op het doel af. Hij faalde niet en bepaalde de tussenstand op 3-0.

Kelvin Leerdam zorgde ervoor dat Twente enigszins terug in de wedstrijd kon komen. Hij haalde Dylan Seys in het strafschopgebied naar de grond en veroorzaakte de penalty waar Mateusz Klich de 3-1 uit maakte.

Vervolgens kwam Vitesse in de slotfase ook nog eens met tien man te staan. Bij een counter gaf Baker in het voorbijgaan met zijn voet een tikje aan Dejan Trajkovski. De Engelsman moest met direct rood naar de kant.