31 oktober 2018 In de media

Vitesse wint opnieuw van Heracles Almelo

Vitesse heeft voor de tweede keer in oktober gewonnen van Heracles Almelo.
De Arnhemse ploeg schakelde de Tukkers in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi uit. Het levendige duel in Twente eindigde in 0-2. Martin Ødegaard en invaller Thomas Buitink kwamen tot scoren. Ruim drie weken geleden was Vitesse in de eredivisie met 4-0 te sterk voor Heracles.

Het duel tussen de twee subtoppers was in de eerste helft redelijk in balans. Na de pauze was Vitesse de gevaarlijkste ploeg. De tweede treffer bleef echter lang uit, waardoor de wedstrijd tot aan het doelpunt van Buitink in de slotminuut spannend bleef. Heracles was aanvallend echter vrij machteloos.

Doelman Michael Brouwer, die zich als reservekeeper weer eens mocht laten zien in de Almelose hoofdmacht, liet zich in de beginfase door een aantal afstandsschoten niet verrassen. Halverwege de eerste helft ging vakbroeder Eduardo in de fout. Brandley Kuwas omspeelde hem goed, maar verzuimde daarna doeltreffend af te ronden. Vijf minuten voor de rust trof Ødegaard trof doel met een diagonale uithaal (0-1).

Ook na de pauze had Heracles moeite om tot kansen te komen. Vitesse bleef goed overeind en miste in de 67e minuut een dubbele kans op 0-2. Een schot van Bryan Linssen eindigde op de lat waarna Brouwer de rebound onschadelijk maakte. Buitink besliste het duel in de laatste minuut.

Heracles Almelo – Vitesse 0-2 (0-1)
40. Martin Ødegaard 0-1, 90.Thomas Buitink 0-2
Gele kaarten: Lennart Czyborra, Mohammed Osman

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Jesper Drost (58.Lerin Duarte), Mohammed Osman, Alexander Merkel (79.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Vincent Vermeij (46.Adrian Dalmau) en Kristoffer Peterson.

Vitesse:Eduardo, Vyacheslav Karavaev, Danilo Doekhi, Jay-Clarke Salter, Max Clark, Thulani Serero, Martin Ødegaard,Navorne Foor, Matus Bero, Oussama Darfalou (85.Thomas Buitink) en Bryan Linssen (90+2.Hilary Gong).