9 december 2017 In de media

Vitesse wint laatste Europa League wedstrijd tegen Nice

Vitesse is erin geslaagd om de laatste wedstrijd in de Europa League te winnen tegen de Franse club OGC Nice. In eigen Gelredome besliste Castaignos het duel met een late treffer in de 84ste minuut.
Vitesse begon het duel sterk en kreeg veel kansen in de beginfase. Een kopbal van Kashia werd gestopt door doelman Cardinale in de vijfde minuut. Langzaam zakte Vitesse wat meer in en werd het offensieve spel van de Arnhemmers minder zichtbaar. Nice speelde met veel spelers die normaal niet aan spelen toekomen en oogde hierdoor wat onwennig. Na een kwartier leek er echter een strafschop te komen door een mogelijke overtreding van Julian Lelieveld, deze werd echter niet gegeven.

Vlak voor rust was het Vitesse met de grootste kans van de wedstrijd. Castaignos kon vanaf tien meter vrij inschieten maar zag zijn inzet gekeerd worden door Cardinale.

In de tweede helft volgde er minder aantrekkelijk spel om naar te kijken en werd het aantal kansen voor met name de thuisploeg minder. Toen het publiek eigenlijk verwachte met een 0-0 gelijkspel huiswaarts te keren, stopte Cardinale een inzet van Rashica. Hij kon de bal echter niet vastpakken waardoor Castaignos de bal kon intikken. Voor Castaignos betekende dit zijn tweede goal in dienst van Vitesse en hiermee bezorgde hij de thuisploeg de verdiende overwinning.

Het Europese avontuur van Vitesse komt hiermee tot zijn einde. Zulte Waregem wist met 3-2 te winnen van SS Lazio en hierdoor eindigen de Arnhemmers op de laatste plaats in groep K.