15 december 2017 In de media

Vitesse winnaar Gelderse Sportprijs

Vitesse is donderdagavond op het jaarlijkse sportgala van de Gelderse Sport Federatie, in opdracht van provincie Gelderland, uitgeroepen tot ‘Gelders Sportploeg van 2017’.
Uit handen van gastheer Erben Wennemars namen algemeen directeur Joost de Wit, assistent-trainer Edward Sturing en fysiek- en assistent-trainer Jurgen Seegers de prijs in ontvangst. Op het podium werd stilgestaan bij het winnen van de KNVB Beker, de rol van Vitesse als Eredivisieclub in de maatschappij en de manier waarop Vitesse bezig is met innovatie. Het Gelders Sportgala vond dit jaar plaats bij CineMec in Nijmegen.

Gelders Sportgala
Tijdens het Gelders Sportgala worden de Gelderse topsporters en talenten geëerd. Het gala wordt jaarlijks georganiseerd in opdracht van de provincie Gelderland. Dit jaar was Nijmegen de gaststad van het Gelders Sportgala.

Teun Mulder is de winnaar geworden van de Gelderse Sportprijs 2017. De voormalig baanwielrenner kreeg de prijs overhandigd uit handen van de in Arnhem woonachtige Maarten Tjallingii, de winnaar van vorig jaar. Na een fantastische solocarrière, die Mulder afrondde met een bronzen Olympische medaille in Londen 2012, stapte hij op de tandem met de visueel beperkte Tristan Bangma. Mede daardoor is de Paralympische sport nog meer in de schijnwerpers gekomen. Door deze maatschappelijke betrokkenheid verdiende hij deze prijs, oordeelde de jury.

Gelderlander – Foto’s SV

Hoofdsponsor: