20 december 2014 In de media

Vitesse weet dat het volgend jaar echt beter moet

Na de imponerende 0-4 bekerzege op Ajax moet een overwinning op Heracles volgen om het dramatisch verlopen jaar van een redelijk slot te voorzien.
„Anders ga ik alsnog met een heel slecht gevoel de feestdagen in’’ zegt Peter Bosz.
 
„Omdat het tegen Ajax echt een overwinning van het team was," zegt Bosz. „Als je ook ziet hoe goed en hoe compact we druk zetten. Ik vond niet dat het aan de instelling van Ajax lag. Het was gaaf om te zien hoeveel energie wij aan het begin in het afjagen legden. Ik heb gif gezien. We hebben Ajax de bal niet één keer laten aannemen. Daar ga ik heel veel beelden van gebruiken voor de toekomst. Ik vond het echt hogeschool voetbal."
 
Ook coach Bosz hoopt dat het uitmuntende optreden in de Arena voor een boost gaat zorgen. „Als je zeven keer op een rij niet wint en je staat twaalfde, dan is winnen bij Ajax een geweldige opsteker," verklaart Bosz. „Toch heb ik daarvoor ook nooit twijfel gezien in de ploeg. Als spelers zich verstoppen, kan het gaan haperen. We hebben, op FC Utrecht na, alle wedstrijden gedomineerd. Het resultaat was alleen steeds slecht. Dat baarde me zorgen. Dat heb ik tegen de jongens ook gezegd: 'We staan niet voor niets twaalfde'."
 
Na de vrije val in 2014 moet 2015 het jaar van de opmars worden voor Vitesse. Een jaar geleden namen de Arnhemmers het als koploper in het laatste competitieduel voor de winterstop ook op tegen Heracles, de oude club van Peter Bosz. Vitesse verspeelde een 0-2 voorsprong en moest de eerste plek in de winterstop uiteindelijk delen met Ajax. „Daardoor ging ik toen toch op een andere manier de feestdagen in. Door overwinningen op Ajax en Heracles is het jaar echt niet ineens goed.''

''We hebben tegen Ajax laten zien wat we kunnen, dan heb je tegen Heracles geen enkel excuus om het niet weer te laten zien. Als we dit duel niet winnen, ga ik met een heel slecht gevoel de kerstdagen in."
 

 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: