18 april 2014 In de media

Vitesse verplaatst finales Papendal

De finales van het Arn­hemse schoolvoetbal worden dit jaar niet afgewerkt in stadion Gel­reDome. Vitesse heeft de finale­wedstrijden van zondag 27 april verplaatst naar het trainingscom­plex op Papendal.
Vitesse speelt die zondag in Gelre-Dome tegen Go Ahead Eagles. De club wil niet dat de kinderen het veld belasten. Voor Vitesse is de wedstrijd cruciaal om recht­streeks Europees voetbal binnen te slepen. Vitesse moet dan mini­maal vierde worden.

Elk jaar doen er vijfduizend jon­gens en meisjes van zestig basis­scholen in Arnhem mee aan het schoolvoetbal. De beste basisscho­len uit Noord en Zuid ontmoeten elkaar traditiegetrouw in Gelre-Dome. Ditmaal staan bij de meis­jes de Pieter de Jongschool en de Pieter Breughel tegenover elkaar. De Binnenstad en de Pieter de Jongschool treffen elkaar in de jongensfinale. De scholen binnen het speciaal onderwijs hebben eveneens een onderling school­toernooi. De G-voetballers van de Ommezwaai Reigerstraat en de Ommezwaai locatie Door­werthlaan spelen de finale.

De finalisten kregen pas woens­dagmiddag te horen dat ze niet in het grote stadion mogen voetbal­len. Veel kinderen reageerden te­leurgesteld.

Vitesse zegt dat te betreuren. De schoolteams worden na afloop met de bus naar GelreDome ge­bracht. Vitesse-icoon Theo Jans­sen zal de winnende scholen daar huldigen. Ook mogen de win­naars een ereronde lopen. Vites­se- directeur Joost de Wit hoopt ‘alle Arnhemse schoolkinderen een onvergetelijke ervaring te bie­den.’ Vitesse is trots op de samen­werking met het Arnhemse schoolvoetbal, stelt hij.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: