4 oktober 2015 In de media

Vitesse vernedert FC Groningen en boekt vierde thuiszege op rij

Vitesse is zondag tot de vierde overwinning op rij gekomen in Arnhem, dit seizoen. Nadat eerder Roda JC, SC Cambuur en De Graafschap sneuvelden op bezoek bij Vitesse verloor nu FC Groningen. Dominic Solanke en Kevin Diks, Valeri Qazaisvhili schoten hun team naar een riante 3-0 voorsprong en daarna zorgden Nathan en Abiola Dauda nog voor een onverwacht fose uitslag. FC Groningen raakte alleen tweemaal de lat (5-0).
Het eerste kwartier in Gelredome was voor FC Groningen: Vitesse liet niet gek veel zien. Marvelous Nakamba schoot een keer naast en FC Groningen kreeg een prima kans, maar Albert Rusnák schoot hoog over. Mimoun Mahi, die er dit seizoen al vier maakte als invaller en nu eindelijk weer een basisplaats kreeg van Erwin van de Looi, schoot via de lat over en gaf de tweede waarschuwing af namens zijn team. De eerste kans voor Vitesse was niet besteed aan Qazaishvili, die op Sergio Padt stuitte.Mogelijkheid nummer twee ging er wel in: Dominic Solanke maakte zijn tweede van dit seizoen door de rebound te benutten, nadat Nakamba keeper Padt niet wist te passeren. Lewis Baker raakte voor rust nog eens de buitenkant van de paal, terwijl Michael de Leeuw aan de overzijde op de lat kopte na een hoeschop van Bryan Linssen. In de tweede helft duurde het een minuut of zeven voor er weer serieus leven in de brouwerij kwam, waarbij Mahi vanuit de draai op Eloy Room schoot.

Vitesse overleefde dus weer een aanval en sloeg niet veel later zelf opnieuw toe. Diks schoot van afstand raak na een pass van Guram Kashia, al werd de bal onderweg nog wel iets van richting veranderd. Peter Bosz zag vanaf de tribune hoe zijn team op rozen zat en kon weer in de handen klappen toen het vlot daarna 3-0 werd. Qazaishvili strafte een fout van Johan Kappelhof af en gooide de wedstrijd in het slot voor Vitesse. Zelf raakte de Georgiër daarna nog de paal, maar Nathan en Dauda waren wél trefzeker. In de laatste zes minuten bepaalden zij de eindstand op 5-0.

Mogelijkheid nummer twee ging er wel in: Dominic Solanke maakte zijn tweede van dit seizoen door de rebound te benutten, nadat Nakamba keeper Padt niet wist te passeren. Lewis Baker raakte voor rust nog eens de buitenkant van de paal, terwijl Michael de Leeuw aan de overzijde op de lat kopte na een hoeschop van Bryan Linssen. In de tweede helft duurde het een minuut of zeven voor er weer serieus leven in de brouwerij kwam, waarbij Mahi vanuit de draai op Eloy Room schoot.