24 april 2015 In de media

Vitesse verliest van ADO: 1-0

Vitesse heeft het duel tegen ADO Den Haag met 1-0 verloren en zo verzuimd de druk op Feyenoord in de strijd om de derde plek op te voeren. Het betekende tegelijkertijd de eerste nederlaag in dertien wedstrijden.
Vitesse had in het eerste kwartier niet veel in te brengen. De ploeg had grote moeite met het enthousiasme van ADO Den Haag. Eloy Room had het veel drukker dan zijn collega Martin Hansen aan de andere kant en moest enkele keren reddend optreden. Het leek er even op dat Michiel Kramer de 1-0 binnenkopte. Hij zag zijn treffer (terecht) geannuleerd wegens buitenspel. Niet veel later kopte aan de andere kant Malone de bal achter zijn eigen doelman, ook dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel van invaller-spits Uros Djurdjevic.

Na dertig minuten knalde Michiel Kramer vanaf de rand strafschopgebied de bal op de vuisten van Eloy Room. Vitesse werd daarna de bovenliggende partij, overigens zonder echt veel gevaar te stichten. Marko Vejinovic ontving intussen zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst voor het duel tegen Feyenoord. De ruststand was 0-0.

Het begin van de tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld te zien. Vitesse had de grootste moeite om ADO Den Haag in bedwang te houden. Eloy Room stond opnieuw in de schijnwerpers. Na tien minuten kwam Uros Djurdjevic een teenlengte te kort bij een splijtende pass van Davy Propper. Propper kwam vervolgens eenzelfde teenlengte te kort na een pass van Valeri Qazaishvilli.

Halverwege de tweede helft nam Vitesse weer het heft in handen, een kopie van de eerste vijfenveertig minuten. Djurdjevic knalde van dichtbij in de korte hoek, Martin Hansen redde. Het werd daarna een echte vechtwedstrijd zonder veel goed voetbal, nog eens extra geaccentueerd door het beruchte Haags Kwartiertje. Na een scrimmage kreeg Jan-Arie van der Heijden een enorme kans, de bal zeilde rakelings naast.

Vitesse zette nog eenmaal aan. Invaller Gervane Kasteneer testte nog maar een keer de capaciteiten van Eloy Room. Na een misser van Guram Kashia op een uittrap van doelman Martin Hansen wist Michiel Kramer uit een vrijwel onmogelijke hoek de 1-0 voor ADO te maken. Vitesse zette nog wel aan, maar de overtuiging ontbrak. Het seizoen krijgt daardoor alsnog een toetje in de vorm van de play-offs.