23 augustus 2015 In de media

Vitesse verliest onnodig met 2-0 in de Kuip

Vitesse is zondagmiddag tegen een 2-0 nederlaag aangelopen tegen Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip maakten Kuijt en Basacikoglu in korte tijd de twee doelpunten. Dominiq Solanke maakte diep in de tweede helft zijn debuut voor de ploeg van Peter Bosz.
Vitesse trad zondagmiddag in De Kuip aan met één mutatie in de basisformatie ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd vs Roda JC: oud-Feyenoorder Kelvin Leerdam moest verstek laten gaan vanwege een lichte hamstringblessure. Arnold Kruiswijk verving hem in het hart van de defensie.

Pas in de 24e minuut ontstond de eerste kans van de wedstrijd. Dirk Kuyt legde de bal af op de opstomende linksback Terence Kongolo. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Lex Immers, maar Eloy Room pakte de bal klemvast waarmee hij het gevaar verijdelde. Kort daarna speelde Rochdi Achenteh zich knap vrij, maar zijn doelpoging ging over het zijnet.

In de 34e minuut werd Vitesse voor het eerst serieus gevaarlijk in Rotterdam. Via een razendsnelle omschakeling via Achenteh, Izzy Brown – die zich via een sublieme beweging ontdeed van Karim El Ahmadi – en Vako kwam Milot Rashica is kansrijke positie. De vleugelaanvaller sneed naar binnen en schoot met links op doel, maar de bal werd met enige moeite gepakt door Kenneth Vermeer. Kort voor rust onderschepte Brown de bal en bracht Vako in stelling. Vako speelde zichzelf via een handige passeerbeweging vrij, maar de weg naar het doel bleek te lang waardoor de defensie van Feyenoord ternauwernood kon ingrijpen.

De tweede helft begon ongewijzigd. Na een uur voetballen noteerde Vitesse de eerste mogelijkheden van de tweede helft. Rashica trok van rechts naar binnen en schoot de bal naar de korte hoek, waar Vermeer de bal stopte. Na 66 minuten spelen kwam Nathan het veld in. De Braziliaan liet met een individuele actie direct van zich spreken, maar zijn afronding mistte kracht. Feyenoord dreigde ook gevaarlijk te worden via invaller Michiel Kramer, maar aanvoerder Guram Kashia voorkwam in een uiterste inspanning dat de lange aanvaller Room onder vuur kon nemen.

Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een ideale gelegenheid om op voorsprong te komen. Kongolo viel in de zestien over het been van Kashia en de scheidsrechter kon niet veel anders dan een strafschop geven. Kuijt verzilverde het buitenkansje. De Arnhemmers waren amper bijgekomen van de tegenvaller toen Basacikoglu na een sterke individuele actie alleen op Room mocht doorlopen. De rechteraanvaller van Feyenoord schoof de bal in de verre hoek en besliste daarmee de wedstrijd: 2-0. In de slotminuten maakte Solanke zijn debuut voor de Arnhemmers. De Engelsman verving Dauda die net als vorige week in de basis begon.

Vitesse speelt volgende week zondag om 14.30 uur een thuiswedstrijd vs SC Cambuur. Voor deze wedstrijd geldt een geregistreerde verkoop. Hierdoor is geen seizoen- of fankaart nodig om kaarten te kopen. Wel is een geldig legitimatiebewijs vereist. Bij aankoop van kaarten in MijnVitesse, Online en aan de stadionkassa’s worden je gegevens geregistreerd. Bij de aankoop van kaarten via TicketBox geldt wel een seizoen- of fankaart verplichting. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 18,- euro (jeugd t/m 16 jaar vanaf 11,- euro).