3 november 2018 In de media

Vitesse verliest nipt in Eindhoven

Vitesse heeft vanavond een minimale nederlaag geleden in Eindhoven.
Het overgrote deel van de wedstrijd hield het tiental spelers van hoofdtrainer Leonid Slutskiy stand, maar halverwege de tweede helft bepaalde Luuk de Jong de eindstand: 1-0.

Vitesse verscheen in dezelfde opstelling als in de TOTO KNVB Beker wedstrijd vs Heracles Almelo eerder deze week. Al vroeg in de wedstrijd had Vitesse de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Vanaf de achterlijn wist Oussama Darfalou de bal voor te krijgen, maar Denzel Dumfries ruimde op. Even later moest Daniel Schwaab ingrijpen na een voorzet van Max Clark.

Een snelle rode kaart voor centrale verdediger Danilho Doekhi veranderde het spelbeeld. Hoofdtrainer Leonid Slutskiy moest noodgedwongen ingrijpen en bracht Rasmus Thelander in het veld ten koste van Navarone Foor. Daarna ging PSV nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar een aantal reddingen van Eduardo en Clark voorkwam dat de Eindhovenaren op voorsprong kwamen (in de eerste helft). Vitesse kreeg nog een kans via Thulani Serero. Na een afgeketste verre inworp van Bryan Linssen nam de Zuid-Afrikaan de bal op zijn schoen, maar hij zag zijn volley naast het doel verdwijnen.

In de tweede helft was PSV nadrukkelijk aanwezig voor het doel van Eduardo. Een grote kans was er voor Hirving Lozano en De Jong, maar de spits miste de voorzet nipt. Via Darfalou probeerde de Arnhemmers hun mogelijkheden te creëren. Darfalou werd de diepte in gestuurd maar keeper Zoet redde. Niet veel later liep de Algerijn zichzelf vast in de verdediging van PSV.

Hoewel de Vitesse-verdediging de rug recht hield en relatief weinig kansen weggaf, moesten zij in de 69e minuut toch incasseren. Hirving Lozano bood De Jong een niet te missen kans en de aanvalsleider van PSV liet deze dan ook niet onbenut: 1-0.

De Arnhemse Equipe ging goed om met de tegenslag en bleef voor elkaar vechten. Dat resulteerde in verschillende kansen voor onder andere Linssen. Zijn kopbal kon met uiterste moeite worden gepareerd door Zoet en slechts enkele minuten later raasde een hard schot van de Vitesse-aanvoerder voorbij aan de Eindhovense goalie.

PSV leek er aan de andere kant via Lozano snel uit te komen na Arnhems balverlies op het middenveld, maar Eduardo liet zien uiterst attent te zijn en kwam bijtijds uit om zijn defensie steun te bieden. Beide ploegen kwamen in het restant van de wedstrijd niet meer tot grote kansen, waardoor Vitesse met een minimaal verschil onderuit ging in Eindhoven.