24 februari 2017 In de media

Vitesse verliest al 37 jaar niet bij GA Eagles

Na twee duels zonder zege aast Vitesse op eerherstel. Bij Go Ahead Eagles wil de Arnhemse club de plek in de subtop van de eredivisie versterken. De voortekenen zijn alvast goed. Het is inmiddels 37 jaar (!) geleden dat de Gelderse formatie verloor in Deventer.
Voor de liefhebbers: op 24 februari 1980 werd het liefst 5-1 voor Eagles, mede dankzij twee goals van Wim Woudsma. De treffer van Vitesse kwam op naam van Gerrie Deijkers. Intussen verloor Go Ahead de laatste drie thuiswedstrijden in de eredivisie van Vitesse. De laatste zes duels leverden één gelijkspel op en vijf nederlagen, zo blijkt uit de cijfers van statistiekenbureau Gracenote.

Vitesse is dus favoriet in Overijssel, maar de ploeg van trainer Henk Fraser moet zich wel oprichten na de verliespartijen tegen Ajax (0-1) en Willem II (0-2).

Doelpunten
Vitesse jaagt ook op doelpunten. De laatste keer dat de Arnhemse club drie keer op rij niet scoorde, was in februari 2014 tegen achtereenvolgens AZ, ADO en Twente.

Historisch gezien is de sprokkelmaand niet aan Vitesse besteed. In totaal verloor de Gelderse club in de eredivisie 46 keer in februari, net zo vaak als in oktober. In geen enkele maand noteerden de Arnhemmers meer verliespartijen in eredivisieverband.

Bij Vitesse is Ricky van Wolfswinkel topscorer met tien doelpunten. Vorig seizoen werd Valeri Qazaishvili clubtopscorer met tien goals. De laatste Vitessenaar met meer dan tien doelpunten was Bertrand Traoré in 2014/2015. Hij scoorde dertien keer.

Bij Vitesse keert Kelvin Leerdam terug van een schorsing.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: