18 augustus 2017 In de media

Vitesse verdubbelt puntenaantal met zege op Roda

Vitesse heeft ook de tweede Eredivisie-wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade werd een 1-3 uitslag neergezet, waardoor de Limburgers nog puntloos zijn.
Zowel Roda als Vitesse maakte vanaf de aftrap aanvallende intenties kenbaar. De Arnhemmers namen echter het heft in handen, wat via Guram Kashia een mooie kopkans opleverde. Het duurde echter tot vlak voor rust voordat de 0-1 een feit werd. De Limburgers zagen er achterin niet goed uit en daar profiteerde Tim Matavz zeer overtuigend van.

Na rust kantelde het spelbeeld meer in Limburgs voordeel. Chris Kum kreeg het niet voor elkaar om de ploegen weer in evenwicht te brengen, maar Feyenoord-huurling Simon Gustafson lukte dat na ruim een uur wel. Milot Rashica maakte een domme overtreding in het strafschopgebied en de Zweed profiteerde vanaf elf meter, met ongelukkige hulp van Remko Pasveer: 1-1.

Lang mocht Roda JC echter niet genieten van dit doelpunt. Vijf minuten later schoot zomeraanwinst Thomas Bruns op fraaie wijze raak vanuit een vrije trap. De thuisclub probeerde het daarna nog wel, maar tien minuten voor tijd kopte aanvoerder Guram Kashia de bezoekers in veilige haven door er 1-3 van te maken. Vitesse staat daarmee na twee duels aan kop in de Eredivisie.