20 juni 2017 In de media

Vitesse verdient opnieuw miljoenen met toptransfer

Na Ricky van Wolfswinkel heeft Vitesse financieel opnieuw uitstekende zaken gedaan door Marvelous Nakamba te verkopen. Sportief is zijn vertrek een aderlating.
De transfer van de 23-jarige Afrikaan naar Club Brugge vult de kas van Vitesse naar verluidt met ongeveer 4 miljoen euro. Directeur Joost de Wit wil op bedragen niet ingaan, maar bevestigt wel dat Nakamba een gewilde speler was. Zo dong bijvoorbeeld ook het Italiaanse Inter Milaan naar de gunsten van de breker op het middenveld.

Principe akkoord
'Er was massale interesse voor Nakamba', wil De Wit wel kwijt tegenover Omroep Gelderland. 'We hebben er alles aan gedaan om zijn contract open te breken en te verlengen maar hij wilde wachten. Ook na de bekerfinale hebben we dat weer geprobeerd. Wat er nu ligt is een principe akkoord tussen alle partijen. We zijn er in elk geval goed uitgekomen', zegt de algemeen directeur.

Aderlating Vitesse
Club Brugge werkt met een begroting die vele malen hoger is dan die van Vitesse. Daardoor zal Nakamba ook beduidend meer gaan verdienen dan in Arnhem. Sportief is het vertrek van de populaire sleutelspeler op het middenveld echter wel een aderlating voor de bekerwinnaar. Vorige week maakte ook spits Ricky van Wolfswinkel al bekend dat hij met FC Basel kiest voor een buitenlands avontuur.

Aanvalsleider
De Wit wil niet zeggen of er voor komende zondag, als de eerste training gepland staat, een nieuwe spits is aangetrokken. Vitesse zal zeker nog een aanvalsleider gaan halen. Op dit moment beschikt Vitesse op die positie alleen over Yuning Zhang. 'We doen niets overhaast, maar we zullen ons zeker nog verder versterken.'

'Trots op scouting'
'Met Serero hebben we al geanticipeerd op het vertrek van Nakamba', vult De Wit aan. 'Hoewel beide spelers ook heel goed samen hadden kunnen spelen denk ik. Ik ben in elk geval trots onze scouting dat ze een talent als Nakamba drie jaar geleden hebben weg gehaald bij Nancy. Het is een bewijs dat we bij Vitesse op de goede weg zijn. We gunnen hem deze transfer ook van harte.' 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: