2 april 2019 In de media

Vitesse toont veerkracht en pakt een punt tegen AZ

AZ heeft in de strijd om de derde plaats in de eredivisie twee punten laten liggen in Arnhem. Ondanks een 2-0 voorsprong halverwege speelde de ploeg van John van den Brom met 2-2 gelijk tegen Vitesse.
De bezoekers hadden voor rust geen kind aan het lusteloze Vitesse. Ron Vlaar, die tot afgelopen weekeinde ruim drie jaar niet had gescoord, kopte voor de tweede keer in vier dagen raak. Vlak voor rust schoot Teun Koopmeiners de Alkmaarders op een comfortabele 2-0 voorsprong door een vrije trap fraai achter Remko Pasveer te schieten.

Weer Buitink
Na rust toonde Vitesse meer agressie en lukte er bij AZ weinig meer. Matus Bero maakte uit een corner de aansluitingstreffer. Via de rebound van een vrije trap kreeg Vitesse een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal verdween via de binnenkant van de paal en een AZ-speler uit de doelmond.

Thomas Buitink, dit weekeinde al goed voor drie goals, scoorde daarna wel voor de thuisploeg na een fraaie voorzet van Maikel van der Werff.

In de slotfase kregen beide ploegen kansen op zege, maar gescoord werd er niet meer. AZ heeft nu vier punten voorsprong op Feyenoord, dat donderdag tegen sc Heerenveen speelt.