26 oktober 2016 In de media

Vitesse ten koste van RKC naar derde bekerronde

Door treffers van Zhang, Baker (penalty), Nakamba en een pareltje van invaller Nathan versloeg Vitesse woensdagavond het strijdbare RKC Waalwijk. Vitesse bereikt daarmee de derde ronde in de strijd om de KNVB Beker.
Na ruim tien minuten kreeg Vitesse de eerste mogelijkheid. Navarone Foor en Adnane Tighadouini vonden elkaar gemakkelijk, maar de voorzet die uit de goede combinatie volgde ging aan iedereen voorbij. Enkele minuten later was RKC voor het eerst gevaarlijk. Pieter Langedijk vuurde een schot van afstand af op het doel van Eloy Room. Hij pareerde het schot en wist de gelijkmaker te voorkomen.

Onverstoorbaar ging Vitesse op zoek naar de tweede treffer. Vrije trappen-specialist Baker nam plaats achter de bal, maar schoot een meter over het doel. Een prachtig hakje van Foor kwam terecht bij Marvelous Nakamba. De verdediging van RKC was oplettend en werkte deze bal over de achterlijn. Niet veel later nam Baker opnieuw plaats achter de bal. Kashia kwam net te laat en kopte onder de bal door. De laatste minuut voor rust heeft Zhang bijna zijn tweede treffer op zijn schoen. Met een prachtige omhaal ging de bal richting het doel van RKC, maar belandde deze net naast de paal.

In het begin van de tweede helft loerde RKC op de gelijkmaker. Via Langedijk was het team uit Waalwijk verrassend succesvol. Zo stond in de 53ste minuut een 1-1 stand op het scorebord. Niet veel later werd Zhang neergelegd in de zestien meter en scheidrechter Dennis Higler legde de bal op de stip. Baker schoot de penalty overtuigend binnen: 2-1. De derde Arnhemse treffer was afkomstig van Nakamba. De Zimbabwaan onderschepte de bal, liep door richting het doel en schoof de bal beheerst binnen: 3-1. In die fase lag het tempo kortstondig hoog aan Arnhemse zijde.

RKC probeerde nog wat terug te doen, maar Matt Miazga greep goed in. In de slotfase stormde Langedijk op het doel af maar schoot de bal rakelings naast het doel. In de blessuretijd speelde Arshak Koryan de bal diep op Mitchell van Bergen. Hij behield het overzicht en legde de bal af. Na een handig overstapje van Koryan krulde Nathan de bal prachtig in de kruising: 4-1.