18 oktober 2014 In de media

Vitesse stoomt in Brabant op naar subtop

Vitesse was met tien punten uit vier wedstrijden in vorm en de interlandbreak lijkt daar geen verandering in te hebben gebracht. Willem II was zaterdagavond niet bij machte om de bezoekers in Tilburg af te stoppen.
Davy Pröpper, terug van een blessure en terug in de basis, tekende al snel voor de openingstreffer en Bertrand Traoré maakte er in de slotminuut van de eerste helft 0-2 van. Na rust deed Ben Sahar wat terug, maar in de slotfase besliste Denys Oliynyk het duel door er 1-3 van te maken. Abiola Dauda zorgde vervolgens ook nog voor de 1-4.

Vitesse scoorde tijdens de laatste twee competitieduels liefst twaalf keer en ging daar ook in het Koning Willem II Stadion mee verder, nog binnen het kwartier. Over geluk hadden de Arnhemmers daarbij overigens niet te klagen; het afstandsschot van Pröpper werd door het been van een tegenstander van richting veranderd en liet daardoor keeper Kostas Lamprou kansloos, 0-1.

De ploeg van trainer Peter Bosz was ook sterker van start gegaan dan Willem II, maar de Tricolores lieten zich zeker niet onbetuigd en kwamen een paar keer dicht bij de gelijkmaker.Spits Samuel Armenteros kwam net tekort om een voorzet van Mitchell Dijks binnen te glijden, vleugelaanvaller Terell Ondaan liet zich zien en de grootste kans was nog wel voor Ali Messaoud. De middenvelder dook alleen voor Piet Velthuizen op, maar schoot weinig overtuigend in en gaf de doelman van Vitesse zodoende de gelegenheid om met zijn voet redding te brengen.

Op slag van rust kreeg Willem II daarvoor de rekening gepresenteerd, want na een bijzonder fraaie Arnhemse aanval nam Traoré op aangeven van Kelvin Leerdam de 0-2 voor zijn rekening.[/]Het elftal van coach Jurgen Streppel had na de hervatting even wat tijd nodig om de draad weer op te pakken, maar na een minuut of tien in de tweede helft brachten de Tilburgers de spanning helemaal terug. Frank van der Struijk bemoeide zich tegen zijn ex-club met de aanval, bezorgde de bal bij Armenteros en na een prachtige actie stelde hij Sahar in staat om de 1-2 achter Velthuizen te prikken.

De Brabanders gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar moesten in hun enthousiasme wel oppassen dat de marge niet weer op twee werd gebracht door Vitesse. Dat gebeurde bijna, toen een gevaarlijk afstandsschot van Dauda gekeerd werd door Lamprou en de Griekse goalie even later werd bijgestaan door Robbie Haemhouts, die een bal van de doellijn haalde.

Ook Marko Vejinovic was dicht bij de 1-3, maar zijn vrije trap belandde op de lat. Willem II bleef zodoende in leven en had uit een corner op gelijke hoogte kunnen komen, maar invaller Bruno Andrade zag ploeggenoot Sahar over het hoofd en schoot voorlangs. Met nog een paar minuten op de klok werd het via Oliynyk en Dauda alsnog 1-3 en zelfs 1-4, en dus staat Vitesse in ieder geval voor even gedeeld vijfde.