12 juli 2014 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen Sparta 0-0

Vitesse speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Sparta uit Rotterdam. De wedstrijd eindigde in 0-0. Vitesse wist een terecht gegeven penaly niet te verzilveren. De Sparta-keeper Kortsmit keerde het schot van Labyat.
Vitesse begon met veel potentiële basisspelers aan de wedstrijd. De Arnhemmers hadden een duidelijk veldoverwicht en gaven nauwelijks kansen weg. Helaas werd slechts een handvol kansen gecreëerd die niet benut werden. Het ontbreken van een echte spits werd na de wedstrijd in Loenen (Cercle Brugge – Vitesse 1-1) ook vandaag in Driel weer duidelijk.

In de openingsfase verzuimde Zakaria Labyad uit een terecht gegeven strafschop, na een overtreding op Leerdam, te scoren. Beide partijen gingen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft werden de Arnhemmers nauwelijks meer gevaarlijk. Trainer Peter Bosz bracht na ruim een uur spelen maar liefst zeven jeugdspelers binnen de lijnen. Het kwam de wedstrijd niet ten goede. Opnieuw was Vitesse veelvuldig in balbezit maar wist weinig kansen te creëren. De jonge Vitesse-garde bleef echter ook in het restant van de wedstrijd moeiteloos overeind tegen Sparta

Marcus Pedersen en Dan Mori bleven aan de kant. Beide spelers kampen met een lichte blessure aan de knie. Zij bekeken de wedstrijd vanaf het dak, vergezeld door Marvelous Nakamba. De 20-jarige Zimbabwaan, afkomstig van AS Nancy, wordt door Vitesse tijdens het trainingskamp in Duitsland getest.