26 juli 2014 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen Levante (1-1)

Vitesse heeft ook de vijfde wedstrijd in de voorbereiding gelijk gespeeld. In Driel werd het 1-1 tegen het Spaanse Levante.
De Spaanse subtopper stond bij rust met 1-0 voor. Vlak voor tijd maakte Pröpper de 1-1.

Vitesse had de hele wedstrijd een veldoverwicht,  maar wist dit niet in goals om te zetten. In de eerste helft was Labyad een plaaggeest voor de Spaanse verdediging. Hij had een paar mooie acties en een vrije trap werd maar ternauwernood uit de kruising gehaald door de doelman Van Levante.

Vitesse speelde in een hoog tempo en zette snel druk. Levante beperkte zich tot countervoetbal. Oliinyk schoot een keer vol tegen de paal en een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Levante kwam op voorsprong via een kopbal van Barral. Vejinovic liet zich in de luren leggen. Het was de eerste mogelijkheid voor de Spaanse subtopper. Pröpper wist de doelman Jiminez net niet te kloppen. Een prachtig verdekt schot werd maar net gekeerd door de doelman.

Na rust was Traore actief en brak een aantal keren door de Spaanse verdediging. Het ontbrak aan de afwerking.  Levante kreeg geheel tegen de speelverhouding in de kans op 0-2 via een penalty. Kashia ging in de fout. Velthuizen keerde echter de strafschop van Barral.

In de slotfase scoorde Pröpper van een schitterend afstandsschot vol in de kruising na een actie op rechts van de razendsnelle Wallace (foto). De eindstand werd daarmee 1-1 en het vijfde gelijkspel in net zoveel oefenwedstrijden een feit.

Opstelling Vitesse: Velthuizen (75' Room), Diks (65' Wallace), Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk; Leerdam, Vejinovic, Pröpper; Labyad, Qazaishvili (46' Traore), Oliinyk.

Opstelling Levante: Javi Jiménez, Ivan Navarro, Issam, Nikos (70' Kike Torrent), Diop, Camarasa, Gavilan (70' Morales'), Xumetra, Rubén Suárez (70' Simao) en Barral (75' Rafael).