18 juli 2014 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen Herta BSC 0-0

Vitesse heeft vrijdag met 0-0 gelijkgespeeld tegen Hertha BSC. Het oefenduel werd op last van de locale Duitse autoriteiten besloten gespeeld. Er mochten geen supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn.
Vitesse speelde een goede eerste helft in relatief hoog tempo bij een temperatuur die de 30 graden ontsteeg. De Arnhemmers speelden compact en gaven geen kansen weg, maar wisten ook niet veel te creëren.

Marvelous Nakamba stond opnieuw in de basis. De technisch vaardige speler toonde aan dat hij mee kan op het niveau van Vitesse, maar wist minder indruk te maken dan een aantal dagen eerder tijdens het oefenduel tegen Vfl Osnabrück.

Na de rust ging het tempo omlaag en werd er minder geconcentreerd gespeeld. De grootse kans was voor Zakaria Labyad, die net naast schoot. Opnieuw gaf Vitesse nauwelijks kansen weg. Het spel werd gaandeweg de wedstrijd slordiger. De Arnhemmers hadden een zwaar trainingskamp en een ochtendtraining in de benen.

Na ruim een uur kwam Traore, opnieuw gehuurd van Chelsea en sinds woensdag aangesloten bij de selectie, binnen de lijnen en viel op met een aantal balvaardige en snelle acties. Hij had de grootste kans in de tweede helft. Die wist het Vitesse-talent echter niet te verzilveren en zo speelde Vitesse voor de vierde keer op rij gelijk in de oefencampagne.

Het was een goede testcase voor Vitesse tegen een gerenommeerde Duitse tegenstander. Het duel had het predicaat oefenduel, maar zo zagen de beide teams het niet. Het ging er stevig aan toe en de wedstrijd moest met regelmaat worden stilgelegd om een speler te behandelen na een forse overtreding.

Bij Hertha BSC speelden de Nederlanders John Heitinga en Roy Beerens voor rust.

Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Achenteh (70' Kruiswijk); Pröpper (70' Diks), Vejinovic, Nakamba (70' Klein-Holte); Labyad, Djurdjevic (46' Qazaishvili), Oliinyk (70' Traore).