4 juli 2015 In de media

Vitesse speelt gelijk (2-2) in eerste oefenwedstrijd

Vitesse heeft zaterdagochtend de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet winnend weten af te sluiten. De formatie van hoofdtrainer Peter Bosz kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KV Oostende, de nummer tien van het afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League. De opponent uit België speelde ook nog eens de gehele tweede helft met een man minder.
Aanwinsten Milot Rashica, Lewis Baker en Sherran Yeini kregen van Bosz een basisplaats tegen Oostende. De Arnhemmers schoten uit de startblokken, want na slechts een minuut spelen was het al raak. Aanvaller Lars ten Tije schoot de bal via de onderkant van de lat in het doel. Oostende draaide de score daarna echter alweer snel om. Michiel Jonckheere schoof de bal in de verre hoek binnen, waarna Jordan Lukaku er zelfs met een hard schot 1-2 in het voordeel van Oostende van maakte. Vlak voor de rust liet Knowledge Musona zich gaan met een spijkerharde tackle op Kevin Diks. De scheidsrechter besloot direct een rode kaart uit te delen aan de speler van Oostende. Ook de hoofdtrainer van de Belgen werd nog naar de tribune gestuurd vanwege hevig protesteren.

Aan het begin van de tweede helft verschenen er elf andere namen aan de aftrap bij Vitesse. Bosz gaf vooral veel jeugdspelers de mogelijkheid om zich van hun beste kant te laten zien, terwijl ook de van PEC Zwolle overgekomen Maikel van der Werff binnen de lijnen verscheen bij de Nederlandse subtopper. Ewout Gouw rondde 25 minuten voor het einde van de wedstrijd knap af na een combinatie tussen Elmo Lieftink en Uros Djurdjevic. Met een man meer ging de club uit Gelderland in het restant van het duel nog op zoek naar de overwinning, maar dit lukte niet meer.

Scoreverloop

1-0 (01') Lars ten Tije
1-1 (12') Michiel Jonckheere
1-2 (29') Jordan Lukaku
2-2 (65') Ewout Gouw

Bijzonderheid: In de 42e minuut kreeg Knowledge Musona een rode kaart na een harde tackle op Kevin Diks. Ook de trainer van Oostende wordt naar de tribune gestuurd..

Opstelling Vitesse eerste helft: Dronkers, Diks, Kashia, Oude Kotte, Jagt, Yeini, Osman, Baker, Ten Tije, Dauda en Rashica.

Opstelling Vitesse tweede helft: Houwen, Leerdam, Vd Werff, Kruiswijk, Verloo, Gouw (67' Klein-Holte), Lieftink, Mercan, Djurdjevic, Munter (67' Van Bergen) en Koryan.