27 september 2014 In de media

Vitesse snel klaar in Dordrecht

Vitesse heeft dankzij een ijzersterk begin van de eerste en tweede helft een overtuigende zege behaald op FC Dordrecht.
Het duel was al snel beslist.De Arnhemse bezoekers kwamen na twaalf minuten via Abiola Dauda op voorsprong. Op aangeven van Rochdi Achenteh prikte hij de 1-0 binnen. Amper zeven minuten later werd de score al verdubbeld door Denys Oliynyk.

In Dordrecht bleef die tussenstand lang op het scorebord staan, maar na de pauze sloeg Vitesse opnieuw snel toe. Valeri Kazaishvili scoorde tien minuten en twintig minuten na de pauze, waardoor de ploeg van Peter Bosz de punten definitief binnen had: 0-4.

Thuisploeg komt terug
Nadat de Braziliaan Wallace er na 59 minuten al 0-5 van had gemaakt, deed FC Dordrecht toch iets terug. Jeffrey Fortes redde de eer voor de promovendus en twaalf minuten voor tijd pakte ook Ryan Koolwijk een doelpunt mee. De oud-speler van onder meer Excelsior plaatste de bal fraai in de bovenhoek.

Het slotakkoord was daarna voor Kazaishvili, die een hattrick volmaakte: 2-6. Het team van Bosz stijgt daardoor voorlopig van de voorlaatste plaats naar plek elf in de Eredivisie. FC Dordrecht is nu de nieuwe nummer zeventien op de ranglijst.