19 juni 2017 In de media

Vitesse snel in gesprek met Chelsea-talent Mount

Vitesse verwacht binnenkort een bezoek van Mason Mount. De Arnhemse club bespreekt dan de komst op huurbasis van het talent van Chelsea naar de Arnhemse eredivisionist. De bekerwinnaar hoopt de jeugdinternational voor een jaar aan zich te binden.
Mount (18) wordt al enige tijd in verband gebracht met een overgang naar Vitesse. De club stelt dat de overgang (nog) niet is beklonken. De intentie ligt er duidelijk wel, al wordt dat niet bevestigd. Mount zal Arnhem eerst bezoeken om te bekijken of een jaar op huurbasis bevalt.

Mason Mount geldt als groot talent in Engeland. Hij staat bij Chelsea tot de juni 2021 onder contract. De jeugdinternational werd de afgelopen seizoen uitgeroepen tot Chelsea Academy speler van het jaar.

Vitesse onderhoudt al jaren nauwe banden met Chelsea. Vorig seizoen waren Matt Miazga, Nathan, Mukhtar Ali en Lewis Baker in Arnhem actief. De club stelt dat er nu logischerwijs ook contacten met de grootmacht uit Londen zijn en dat er een wensenlijst is overhandigd. Daarop prijken de namen van Ali en Miazga ook. Maar vooralsnog is niet bekend welke spelers vanuit de Britse hoofdstad naar de bekerwinnaar van Nederland verhuizen.

Gelderlander / Foto Chelsea

Hoofdsponsor: