13 juli 2019 In de media

Vitesse sluit af vs Pogon Szczecin: 2-1

Vitesse heeft de vierde en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Polen met 2-1 verloren vs Pogon Szczecin. Na een 1-1 ruststand (doelpunt Tim Matavz), werd de eindstand bepaald na een benutte strafschop door de Poolse ploeg.
Op dag elf van het trainingskamp in Polen stond de vierde wedstrijd op het programma. Vitesse kwam sterk uit de startblokken. Al in de achtste minuut werd de 0-1 op het scorebord getrapt door Matavz. Linssen gaf een hoge bal op Jay-Roy Grot. De boomlange Grot kwam goed voor zijn man en kopte de bal naar Matavz. Oog in oog met de Poolse doelman wist Matavz kiezelhard raak te schieten.

Het scheelde niet veel op Matavz promoveerde een strakke voorzet van Bryan Linssen tot een doelpunt. Ook Matus Bero had bijna de tweede Arnhemse treffer op zijn schoen. Na een goede combinatie tussen Bero, Grot en Matavz werd de inzet van de Slowaaks middenvelder geblokt. Na precies een half uur spelen stond het weer gelijk. Spits Adam Buksa rondde van dichtbij af: 1-1.

In de tweede helft waren er over en weer verschillende mogelijkheden. Bilal Bayazit moest een aantal keer optreden en deed dat naar behoren. Vitesse werd via een afstandsschot van Navarone Foor gevaarlijk, maar de bal werd onderweg verwerkt tot corner. In de 76ste minuut kreeg Pogon Szczecin een penalty na een overtreding van Max Clark. Adam Fraczczak schoot beheerst raak: 2-1. In de slotfase gleed Bero een strakke voorzet van Grot over, waardoor het bij 2-1 bleef.

Voor de selectie zit het trainingskamp er na dit oefenduel op. Na een aantal dagen rust begint de selectie dinsdag 16 juli aan het laatste deel van de voorbereidingsperiode.