27 september 2014 In de media

Vitesse scoort aan de lopende band in Dordrecht

Een gebrek aan scorend vermogen breekt Vitesse al het hele seizoen op, maar daar was zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht helemaal niets van te merken.
Liefst zes keer schoten de Arnhemmers met scherp: 2-6.

Bijna wekelijks oogst de ploeg uit Arnhem dit jaar complimenten voor de manier van voetballen. Vitesse speelt aanvallend en verzorgd voetbal, maar Bosz moet na bijna iedere wedstrijd concluderen dat zijn elftal onzorgvuldig met de kansen is omgesprongen. Alleen thuis tegen Excelsior (3-1) wist de geel-zwarte brigade het overwicht om te zetten in een overwinning. Vorige week tegen sc Heerenveen brak het gebrek aan effectiviteit Vitesse weer op (1-1) en vervolgens ontsnapten de Arnhemmers in het bekertoernooi tegen de amateurs van VVSB aan een pijnlijke verlenging, door een treffer in blessuretijd van invaller Renato Ibarra (1-2).

Op het kunstgras in Dordrecht liet Vitesse eindelijk zien dat het goed voetbal ook kan combineren met scherpte voor het doel. Binnen 20 minuten stonden de bezoekers al met 2-0 voor, door treffers van spits Abiola Dauda (op aangeven van Rochdi Achenteh) en Denis Olinik, die raak schot nadat hij de bal eerst zelf op de rug van Dauda had gekopt. FC Dordrecht kreeg kort na het doelpunt van Olinik een uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen, maar Joris van Overeem zag hoe zijn inzet knap werd gepareerd door doelman Piet Velthuizen.

In de tweede helft drukte Vitesse het krachtsverschil uit in meer doelpunten. De Georgische middenvelder Valeri Qazaishvili, die op het laatste moment in de basis werd gezet omdat Davy Pröpper in de warming-up geblesseerd raakte, scoorde drie keer. De Braziliaanse rechtsback Wallace maakte zijn eerste doelpunt in Arnhemse dienst. De thuisploeg van trainer Ernie Brandts bleef ondanks de oplopende achterstand gewoon aanvallen en dat leverde zowaar nog twee fraaie treffers op, van Jeffry Fortes en invaller Ryan Koolwijk. Het slotakkoord was voor Qazaishvili. (ANP)

Doelpuntenmakers:

14' Abiola Dauda 0-1
19' Denis Oliynyk 0-2
55' Valeri Qazaishvili 0-3
59' Wallace 0-4
65' Jeffrey Fortes 1-4
66' Valeri Qazaishvili 1-5
79' Ryan Koolwijk 2-5
90' Valeri Qazaishvili 2-6