28 juli 2015 In de media

Vitesse-Rollerside ontmoet Saints DSA

Donderdag vindt voorafgaand aan de wedstrijd Southampton FC vs Vitesse een bijzondere ontmoeting plaats.
Dick Cochius, bestuurlijk verantwoordelijke van de Supportersvereniging Vitesse Rollerside-commissie gaat op bezoek bij de Saints Disabled Supporters' Association (SDSA) en heeft een afspraak met secretaris Paul Lucas. Er worden ervaringen en kennis uitgewisseld en uiteraard veel over voetbal gesproken.

Vitesse loopt voorop met betrekking tot de mindervalidenvoorzieningen in Nederland. De Rollerside is een van de grootste tribunevakken en de Supportersvereniging Vitesse (SV) verzorgt als enige SV in Nederland volledig geïntegreerd vervoer van valide en mindervalide supporters naar uitwedstrijden.

Is de Vitesse Rollerside toonaangevend in Nederland, in Engeland valt er nog een hoop te leren. De Saints Disabled Supporters Association (SDSA) is in 2010 opgericht en behartigt de belangen van de mindervalide supporters van Southampton FC.
 

In Engeland is men zeer vooruitstrevend als het gaat om belangenbehartiging voor supporters met een beperking. Zo kent Southampton FC maar liefst 156 rolstoelplekken verdeelt over diverse plekken in het stadion met verschillende prijs- en zichtklassen op het veld en 98 stoelen voor visueel gehandicapten die via ontvangers en headsets het volledige wedstrijd commentaar live kunnen volgen.

Vitesse-supporter en rolstoelgebruiker Dick gaat in het uitvak de wedstrijd volgen, samen met de 1499 overige geel-zwarte supporters. Dat lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het niet. Althans niet voor Nederlandse begrippen.

Na zijn bezoek en ontmoeting in Southampton doet Dick verslag voor vitesse.org van zijn ervaringen.

Dick is helemaal klaar voor de trip, getuige zijn bus…
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s DSA – SV

Hoofdsponsor: