Vitesse in de media
Vitesse put hoop uit statistieken: gelijkspel het beste tegen Feyenoord 20/04/2017

Als Vitesse de KNVB Beker wil winnen, kan het komende zondag tegen Feyenoord maar het beste gelijkspelen. Dat blijkt uit statistieken van Opta Sports.

Een punt in de competitiewedstrijd vóór de bekerfinale biedt de meeste kans op winst in de eindstrijd van de beker. In de afgelopen drie seizoenen was er slechts één club die het competitieduel voor de bekerfinale wist te winnen. Dat was Ajax, dat op 13 april 2014 won van ADO Den Haag. In de daaropvolgende finale verloor het echter kansloos met 5-1 van PEC Zwolle. Van de andere vijf wedstrijden die bekerfinalisten een week voor de finale in die drie seizoenen speelden, eindigden er vier in een remise.

Of er zondag opnieuw gelijkgespeeld gaat worden, valt nog te bezien. Feyenoord reist als koploper af naar Arnhem, waar het een nieuwe stap richting de zo begeerde titel hoopt te zetten. De thuisploeg heeft naast een betere eindnotering niets meer om voor te spelen. Winst is echter geen zekerheid voor Feyenoord, want van de afgelopen vier uitduels in Arnhem won het er slechts één.


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl