26 februari 2017 In de media

Vitesse pakt de zege in Deventer

Vitesse heeft zondag in Deventer drie punten behaald. In zeker geen hoogstaand duel werd Go Ahead Eagles met 3-1 verslagen door goals van Van Wolfswinkel, Foor en Rashica.
Henk Fraser kon niet beschikken over Adnane Tighadouini. De aanvaller moest afhaken met een liesblessure waardoor Navarone Foor zijn plaats innam, links voorin. De meeste dreiging in De Adelaarshorst in de eerste 45 minuten was namens de thuisploeg. Vitesse speelde slordig en maakte te weinig gebruik van de ruimte die er was. Zo kreeg Milot Rashica diverse malen de mogelijkheid voor gevaar, maar te vaak liep hij zich stuk. Ondanks dat Ricky van Wolfswinkel de eerste kans kreeg, kopbal voorlangs, was het gevaar vooral voor het doel van Eloy Room.

Via de snelle Antonia kwam de bal enkele malen gevaarlijk in de zestien, maar geen enkele keer was er de voet van een ‘Eagle’. Na een half uur kwamen de Arnhemmers wél op voorsprong. Na een scrimmage werkte Van Wolfswinkel de bal slim achter doelman Zwarthoed: 0-1. Voor het rustsignaal was spits Manu nog eenmaal gevaarlijk, maar gaf de defensie niets meer weg.

Na rust was het spelbeeld lange tijd hetzelfde, met als verschil dat Vitesse al snel de 0-2 op het scorebord zette. Na de actie en voorzet van Rashica schoot de geheel vrijstaande Navarone Foor de bal in de 52e minuut goed binnen. Een derde treffer hing in de fase na de 0-2 in de lucht, maar Lewis Baker had in dat opzicht zijn dag niet. De middenvelder kreeg enkele goede kansen, maar steeds was daar doelman Zwarthoed.

Tegenvaller voor de ploeg van Henk Fraser in de 70e minuut toen Eloy Room met een blessure vervangen moest worden door Michael Tornes. Tot echt grote kansen kwam de thuisploeg niet, terwijl Vitesse via Milot Rashica tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte. De vleugelaanvaller ramde de bal snoeihard in de verre hoek: 0-3. Twee minuten voor tijd redde Crowley namens Go Ahead Eagles nog wel de eer, maar de zege en drie punten gingen mee naar Arnhem.